Midyat'ta 'Gönüller Bir Soframız Bir' İftarı Düzenlendi

Midyat AK Parti İlçe Başkanlığı'nın Belediye binası önünde kurulan iftar sofrasına i̇lçe saki̇nleri̇ yoğun katılım gösterdi.

'Gönüller Bir Soframız Bir' sloganıyla verilen iftar programına katılan AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, yemek sonrasında yaptığı konuşmada, 'Midyat, teröre ve şiddete karşı mücadelede halkın nasıl tavır koyması gerektiği konusunda örnek bir ilçedir' dedi.

İftar sofrasının saldırıya uğrayan karakola yakın kurulduğunu aktaran Miroğlu, 'Soframız Midyat'ın çoğulculuğuna ve kültür yapısına uygun bir sofraydı. Süryani, Ezidi ve kamptan davet edilen mülteciler ile dost ve zengin sofrasıydı. Terör ve şiddet ne kadar büyük bir zulümle, nefret ve kinle gelirse gelsin bizim her zaman kardeşlik sofrası olmaya devam edecek. Bugün Midyat'tan bir kardeşlik mesajı verildi' diye konuştu.

İftar yemeğine, Mardin Valisi Mustafa Yaman, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, İlçe Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, AK Parti Midyat İlçe Başkanı Melih Güneştan ile çok sayıda ilçe sakini katıldı.

Kaynak: AA