Konyaaltı Belediyesi Eğitim Seminerlerine Devam Ediyor

Konyaaaltı Belediyesi, çalışanların iş sağlığı ve güvenliğini arttırmak amacıyla seminer düzenledi.

Konyaaltı Belediyesi Eğitim Seminerlerine Devam Ediyor
Konyaaltı Belediyesi hizmet içi eğitim seminerleri kapsamında iş güvenliği ve sağlığı semineri düzenledi.

İş kazalarının önlenmesi için alınması gereken önlemler, uyarıcı levhaların ve etiketlerin doğru okunması başta olmak üzere işverenin yükümlülükleri, yasal hak ve sorumluluklar konusunda bilgi verildi.

Konyaaltı Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından verilen seminerde İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Zeliha Deniz Alta, "İş güvenliğinde herkesin kendi üzerine düşen görevi yerine getirmesi yasal bir zorunluluktur. Bu zorunluluk özellikle işçinin kendi hayatını koruması adına da büyük önem taşımaktadır. Hedefimiz yapılan bu eğitimlerle kazaları asgariye indirip, daha güvenli bir çalışma ortamı sağlamaktır" dedi.

ÇALIŞANLARIMIZ ÖNCELİĞİM

İnsan hayatının her şeyden önemli olduğuna dikkat çeken Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “İş kazaları konusunda maalesef Avrupa’da birinci, Dünya’da ise üçüncüyüz. Çoğu zaman sakatlanmayla ve ölümle sonuçlanan bu kazaların basit tedbirlerle önlenmesi mümkün. Amacımız bütün personelimizin iş güvenliği konusunda verilen eğitimle daha bilinçli çalışmasını sağlamak ve iş kazalarını en aza indirebilmek” diye konuştu.

Seminer, ilk yardım ve sivil savunma konularındaki sunumların ardından son buldu.
Kaynak: İHA