Kastamonu, Çankırı Ve Sinop'un Yatırım Ön Fizibilite Raporları Hazırlandı

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA), Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerinde potansiyel sektörlerde yatırımı kolaylaştıracak 9 ana sektörde yatırım ön fizibilite raporunu hazırladı.

KUZKA’nın ana sorumluluk bölgesi içinde yer alan Kastamonu, Çankırı ve Sinop’ta mevcut yatırım potansiyelinin değerlendirilmesi amacıyla bölge yatırımcılarının da görüşlerinin alındığı 9 ana sektörde ön fizibilite raporları hazırlandı. Hazırlanan ön fizibilite raporları özellikle üç ilde yatırım potansiyeli bulunan Güneş Enerji Santrali, Özel Hastane, Etli Tavuk (BROİLER) Yetiştiriciliği, Masif Mobilya Üretimi, Modüler Mobilya Üretimi, Peynir Altı Suyu Konsantresi Üretimi, Rüzgar Enerjisi Santrali, Özel Öğrenci Yurdu ve Termal Otel ile Sağlık Merkezi gibi yatırımların bölgeye çekilmesini amaçlıyor.

Raporda yapılacak yatırımın özellikle hangi bölgeye uygunluğunun yanı sıra, yatırım tutarı, işletme sermayesi tutarı, finansman ihtiyacı, işletme gelir ve giderleri ile işletme kapasite kullanım oranları gibi bilgiler yatırımcıya sunuluyor.

Yatırımcılar tarafından yatırımın fizibl olup olmadığının belirlenmesi, riski düşük ve getirisi büyük yatırım alanlarında değerlendirmek amacıyla hazırlanan “ön fizibilite” raporları bölge illerimizde doğal kaynaklara uygun, gelişme şansına sahip, insan kaynağı yapımıza elverişli, çeşitli teşvik ve destek mekanizmaları ile desteklenebilecek 9 yatırım alanında yatırımcılar için rehber görevi görecek şekilde özel sektör temsilcilerinin önerileri dikkate alınarak hazırlandı.

Hazırlanan raporlar hem bölge içi yatırımcılara yön gösterir nitelikte olup, aynı zamanda bölge dışından yatırımcıları da bölgemize yönlendirmeyi amaçlamaktadır.

Yatırım Ön Fizibilite Raporlarına Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı kurumsal web sitesinde (www.kuzka.gov.tr) Planlama başlığı altında yer almakta olan Sektörel Raporlar ve Analizler sekmesinden ulaşılabilir.
Kaynak: İHA