Hakkari'de Rahim Koruyucu Cerrahi Ameliyatı Başarıyla Yapıldı

Hakkari'de plasenta yerleşme anomalisi olan hastaya, başarılı şekilde rahim koruyucu cerrahi ameliyatı yapıldı.

Hakkari Devlet Hastanesi Kadın Doğum Servisinde ilk defa başarılı bir rahim koruyucu cerrahi ameliyatı gerçekleştirildi.

Hastanede 1,5 yıldır görev yapan Op. Dr Sinem Ertaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 35 yaşında P.B. adlı hastanın üçüncü sezaryene gireceğini anımsatarak, hastada ameliyat esnasında plasenta yerleşme anomalisi saptandığını söyledi.

Bunun üzerine genellikle rahim alındığını belirten Ertaş, şöyle konuştu:

'Spinal anestezi altındaki hastaya ve eşine, operasyon sırasında mevcut durumu açıkladığımda, benden rahmin alınmamasını istediler. Bizde farklı bir kesi yaparak önce bebeğin çıkartıp onun hayatını garanti altına aldık. Sonra annemizin rahimine koruyucu bir cerrahi yaptık. Bu ameliyatı öncelikle anestezi ve ameliyathane ekibimize, ayrıca kan bankamıza güvenerek yaptık. Sezaryen ile doğumların artmasıyla yakın gelecekte bu tip vakalarla daha da sık karşılaşılacaktır. Maalesef anne adaylarımız sancı çekmek istemedikleri için sezaryen doğumu daha çok istemektedirler. Sağlık Bakanlığımızın normal doğuma özendirmek adına yaptığı çalışmaları gönülden destekliyorum. Operasyonda emeği geçen anestezi ekibimize, her zaman canla başla çalışan ameliyathane hemşirelerimize yürekten teşekkür ederim. Ameliyat esnasında beni yalnız bırakmayan Op. Dr. Nazlı Çetindağ’a da teşekkür ederim.'

Kaynak: AA