Dünyaca Ünlü Kanun Sanatçısı Forum Mersin'de

Dünyaca ünlü kanun sanatçısı Ahmet Baran, Forum İçel’de unutulmaz bir kanun dinletisi vermeye hazırlanıyor.

İngiltere Kraliçesinden Rusya Devlet Başkanına, Papa’dan Norveç Kralına kadar 55 devlet adamı onuruna Türk müziğini tanıtıcı dinletiler sunan ünlü sanatçı, İçellilere de müzik ziyafeti verecek. Türk müziğinin efsanelerinden, fenomen kanun sanatçısı Ahmet Baran, 1 Temmuz 2016 Cuma günü saat 20.30’da Forum İçel Alış Veriş Merkezi Sanatçılar Meydanı’nda müzik severlerle buluşacak.

18 yaşında Senfoni Orkestraları ile çalışmaya başlayan Ahmet Baran, ülkemizin seçkin senfoni orkestraları ve şefleriyle birlikte solist olarak konserler verip, ’Senfoni Orkestralarının En Genç Solist Kanunisi’ olma onuruna erişmiş bir isim.

Kanun icrasına Türk müziği tarihinde kendi adı ile anılacak yeni bir teknik kazandıran Baran, Kültür Sanat Yüksek Ödülü, Yılın Sanat Girişimi gibi ödüllerin sahibi. Danimarka Kraliçesi II. Margrethe ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev tarafından Devlet Nişanı ile onurlandıran sanatçı, dünya çapında starlarla aynı sahneyi paylaşıyor ve albümler kaydediyor.

Altı kıtada bini aşkın konser veren sanatçı, Forum İçel’deki caz müzik ve doğaçlama ile renklenecek konserinde İçellilere unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşatacak.
Kaynak: İHA