CHP İstanbul Milletvekili Tekin Açıklaması

'Parti çalışanımıza aracıyla çarparak ölümüne sebep olan kişi, dışarıda elini kolunu sallayarak geziyor'.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, parti çalışanları Tuncay Atakay'a aracıyla çarparak ölümüne sebep olan kişinin serbest bırakıldığını ifade ederek, bu duruma tepki gösterdi.

Tekin, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Merkezi'nde bahçıvan olarak çalışan Tuncay Atakay'ın geçen hafta geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybettiğini bildirdi.

Kazaya sebep olan kişinin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin yapımında görev alan bir firmanın üst düzey yönetici olduğunu ileri süren Tekin, kazaya ilişkin bir tutanak ile hayatını kaybeden Atakay ve kazaya yol açan aracın olaydan sonraki durumunu gösteren fotoğrafları basın mensuplarına gösterdi.

'Parti çalışanımıza aracıyla çarparak ölümüne sebep olan kişi dışarıda elini kolunu sallayarak geziyor' diyen Tekin, kazaya karışan aracın lüks bir otomobil olduğunu, sigortasının ise bulunmadığını iddia etti.

ODTÜ yolunda gerçekleşen kazayı yapan kişinin karakola gelmesinin ardından bazı bakanların ve milletvekillerinin bu kişiyi arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini savunan Tekin, 'Aranabilir. Ama keşke onu arayan bakanlar, milletvekilleri, vefat eden arkadaşımızın ailesini de arasalardı.' diye konuştu.

Bakan ve milletvekillerinin açtığı telefon nedeniyle olayla ilgilenen polis memurlarının nasıl bir psikoloji içine girdiklerini tahmin etmenin güç olmadığını söyleyen Tekin, 'Kazayı yapanın çok güçlü bir şahsiyet, aynı zamanda sarayı yapan firmanın üst düzey yetkilisi olduğu tespit edildi. Süreci yakinen takibe almak zorunda kaldık.' değerlendirmesinde bulundu.

'Bir cinayet işliyor bu vatandaş, elini kolunu sallayarak evine gidiyor. 8'de 8 kusurlu ve araç sigortasız olmasına rağmen hangi güç, hangi kuvvet bu cinayeti işleyen şahsı serbest bıraktırdı?' diye soran Tekin, CHP olarak olayın takipçisi olacaklarını ve bölgedeki MOBESE kameralarının görüntülerini talep edeceklerini bildirdi.

Tekin, açıklamalarının ardından bir gazetecinin, 'Hakkınızda fezleke var mı, ifade için çağrı geldi mi?' sorusuna da 'Hakkımızda fezleke çok. Gelmez. Geleceğini de düşünmüyorum. Gelirse de cevabını alırlar.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA