Boğazlıyan Belediyesi Kendi Elektriğini Ürecetecek

Boğazlıyan Belediyesi, ilçedeki hayvan pazarının üzerini güneş enerjisi paneli ile kapatarak, elektrik üretecek.



Belediye Başkanı Hamdi Erdal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İller Bankası Genel Müdürlüğü tarafından koordineli yürütülen 'Hayvan Pazarının Üzerinin Güneş Enerjisi Panelleri ile Kapatılması' Projesi kapsamında ihalenin tamamlandığını bildirdi.

Hayvan pazarının üzeri güneş enerjisi paneli ile kapatılarak, elektrik enerjisi üreteceklerini ifade eden Erdal, ''Proje kapsamında 13 bin metrekare alan güneş enerjisi paneli ile kapatılacak. Alanda 700 kilowatt enerji panelleri yerleştirilip, elektrik enerjisi üretimi sağlanacak. Yozgat, Sivas ve Kayseri gibi büyük belediyelerin dahi böylesine bir güneş enerjisi projesi çalışması bulunmazken, bölgemizde bu proje örnek olacak.'' diye konuştu.

Erdal, söz konusu projenin maddi ve manevi açıdan Boğazlıyan'a büyük faydalar sağlayacağının altını çizerek, şöyle devam etti:

'Proje kapsamında Belediyemize aylık 50 bin lira elektrik tasarrufu sağlanacak. Yılda ise yaklaşık 600 bin lira gibi bir rakamın Boğazlıyan halkımızın ihtiyaçlarına kanalize edilmesi sağlanacaktır. Aynı zamanda üzeri kapanan hayvan pazarının soğuk kış aylarında yağmur ve kar nedeni ile zeminde oluşan ve hayvan sağlığını bozulmasına neden olan kirliliğin önüne geçilerek hayvanların hastalanması ve salgın hastalıklara yakalanmalarının önüne geçilecektir. Bu şekilde gerek ilçemiz hayvan pazarının kapatılarak ilçenin ekonomik kayba uğraması engellenecek aynı zamanda da ülkenin et ve süt üretiminde bölgesel çapta artış sağlanmış olacaktır.'

Kaynak: AA