Aydın'da 'Nanoteknoloji Ve Nanotıp' Konferansı Düzenlendi

ADÜ Personel Daire Başkanlığı ile Nanoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından "Nanoteknoloji ve Nanotıp" konulu konferans düzenlendi.

Aydın'da 'Nanoteknoloji Ve Nanotıp' Konferansı Düzenlendi
Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda gerçekleşen konferansa Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Törün Özer, Ulusal Nanoteknoloji Araştırma Merkezi Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Enstitüsü (UNAM) Direktör Yardımcısı Doç. Dr. Engin Durgun, Bilkent Üniversitesi Ulusal Nanoteknoloji Araştırma Merkezi Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Çağlar Elbüken, Bilkent Üniversitesi Ulusal Nanoteknoloji Araştırma Merkezi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Urartu Şeker, Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyokimya Bölümü Biyokimya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sinan Akgöl, Hacettepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adil Denizli, akademik ve idari personelin yanı sıra öğrenciler katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Törün Özer, Nanoteknolojinin geniş bir alan olduğunu belirterek, “Nanoteknoloji hepimizin hayatının bir parçası durumundadır. Bizler her alanda olduğu gibi Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesinde de nanoteknolojili dolgular kullanıyoruz. Bugün burada değerli hocalarımızdan Nanoteknoloji ve Nanotıp konularından faydalı bilgiler öğreneceğimize inanıyoruz” dedi.

Dünyada ve ülkemizde geçmişten günümüze kadar Nanoteknoloji ve Nanotıp alanında yapılan çalışmaların ele alındığı konferansta, ülkemizde bu alanda yapılan bilimsel çalışmaların sayısının gün geçtikçe arttığı belirtilerek, bu artışın nanoteknolojik ürünlere de yansıdığı vurgulandı.

Nanoteknoloji ve Nanotıp sistemi hakkında bilgi veren UNAM Direktör Yardımcısı Doç. Dr. Engin Durgun, “Nano nedir? ,UNAM’daki Araştırma Grupları ve Aktif Çalışma Alanları, Hesaplamalı Nanobilim, İki Boyutlu Nanomalzemeler” konularına değindi.

Yrd. Doç. Dr. Çağlar Elbüken; UNAM Altyapı Yönetim ve Kullanım Modeli, Sağlık Uygulamaları İçin Mikroakışkan Sistemleri, Yrd. Doç. Dr. Urartu Şeker; Nanobiyoteknoloji: Biyo-nano Arayüzünde Araştırmalar, Prof. Dr. Sinan Akgöl; Hedeflenmiş Onkoloji Tedavilerinde Polimerik Nanopartiküler, Prof. Dr. Adil Denizli; Plazmonik Nanosensörlerin Uygulamaları hakkında bilgiler verdi.

ADÜ Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan, konuşmacılara hediye ve çiçeklerini takdim etti.
Kaynak: İHA