10. Yıl Marşı'nı Yasaklayan Müdüre Hayırsever İş Adamından Sert Sözler

İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, kendisiyle birlikte programa katılan ve okullarda 10. Yıl Marşı’nı yasakladığı için gündeme gelen Bolu Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz’e, “10. Yıl Marşı yerine bazılarınca okullarımızda Osmanlı mehter marşı çalışmasını görüyoruz. Çelişkiye bakınız. Mehter Marşı 3 adım atılır bir adım durulur. Oysa 10. Yıl Marşı’ndaki hedefimiz Türk’e durmak yaraşmaz olmuştur” dedi.

10. Yıl Marşı'nı Yasaklayan Müdüre Hayırsever İş Adamından Sert Sözler
Bolu’ya eğitimden sağlığa 135 eser kazandıran İzzet Baysal Vakfı’nın Başkanı Ahmet Baysal, yıl sonu karne törenlerinde 10. Yıl Marşı’nın okunmasını yasaklayan Bolu Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz’i sert sözlerle eleştirdi.

Bu yıl 20.’si düzenlenen İzzet Baysal Vakfı Başarı Ödülleri töreni Solmaz Ahmet Baysal Öğretmenevi’nde yapıldı. Törene Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, AİBÜ Rektör Vekili Mehmet Bahar, Bolu Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz daire müdürleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Geçtiğimiz günlerde 10. Yıl Marşı yasağıyla gündeme gelen Bolu Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz ile yan yana oturan İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, kürsüden Yusuf Cengiz’in yüzüne bakarak sert sözler söyledi.

Baysal, “10. Yıl Marşı yerine bazılarınca okullarımızda Osmanlı mehter marşı çalışmasını görüyoruz. Çelişkiye bakınız. Mehter Marşı 3 adım atılır bir adım durulur. Oysa 10. Yıl Marşı’ndaki hedefimiz Türk’e durmak yaraşmaz olmuştur. Savaş sonrasında perişan düşmüş ve her şeyini kaybetmiş bir ülkenin yoktan varoluş hikayesini de 1933 yılında halka ithafen 10. Yıl konuşmasında yapmıştır. Bizler sadece birinci nutkunu biliriz ancak bu ikinci nutuktur ve çok önemlidir. Ünlü şairlerimizden Faruk Nafız Çamlıbel ve Behçet Kemal Çağlar’ın yazdıkları Kemal Reşit bey tarafından bestelenerek 10. Yıl Marşı olarak ölümsüzleştirilmiştir. Marş o kadar benimsenmiştir ki, her vesileyle okulların ve mili bayramların yürüyüşlerinde ellerde bayraklarla milleti daha fazla çalışmaya şevk etmiştir” ifadelerini kullandı.

Ahmet Baysal ayrıca, “Ülkenin bugünkü büyüklüğe gelişinde ilk 10 yıl hamlesinin payı büyüktür. Umarım, 2023 yılında idrak edeceğimiz Cumhuriyetin 100. yılında o günlerdeki gibi toplumca benimseyerek haykırabileceğimiz bir marş düzenlenir. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına olan vefa borcumuzu hiçbir zaman unutmayalım” diye konuştu.

Konuşmaların ardından okullarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Kaynak: İHA