TİKA'dan Kabil'de Yetim Öğrencilere İftar

Kabil'de düzenlenen 7 iftar programına bin 900 kişi katıldı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığınca (TİKA), Afganistan’ın başkenti Kabil’de binlerce yetim öğrenciye iftar verildi.

TİKA’dan yapılan açıklamaya göre, Kabil’deki Alaaddin Kız Yetimhanesi, Tai Mesken Erkek Yetimhanesi, TİKA Kabil Program Koordinasyon Ofisi bahçesinde ve Spor İdaresi Jimnazyumu içinde yetim öğrenciler, yurtlarda kalan üniversite öğrencileri ve sokak çocukları için 7 ayrı iftar programı düzenlendi.

Hizmet edilen yetimler, öğrenciler, yurtlarda kalanlar, kimsesizler ve diğer misafirler arasında bir bağ oluşturulması amacıyla yaklaşık bin 900 kişinin katıldığı iftarların tamamında yemekler ve servisler TİKA çalışanları tarafından yapıldı.

Programlara, İstanbul Dostluk Yetimhanesinde kalan çocuklar, Karaş, Anthoy, Yeşilyaprak ve Alemkoşar öğrenci yurtlarında kalan üniversite gençleri, Türk subayları ve Askeri eğitimlerini Türkiye’de almış Afgan subaylarından oluşan misafirler, Alaaddin Kız Yetimhanesi’nde yaşayan öğrenciler, Tai Mesken Erkek Yetimhanesi’nde yaşayan öğrenciler ve çoğunluğu Rabbani Üniversitesi Türkoloji Bölümü öğrencilerinden oluşan üniversite öğrencileri ile sokak çocukları katıldı.

Kaynak: AA