Taksiciler Kızılay İçin Gaza Bastı

Taksi Sahipleri Derneği, hayat kurtarmak için harekete geçti. Türk Kızılayı ile protokol imzalayan dernek, kan bağışının yanı sıra Kızılay’a gönüllü ve bilinçli kan bağışçıları temin etme adına da destek verecek.

Taksiciler Kızılay İçin Gaza Bastı
Türk Kızılayı ile Taksi Sahipleri Derneği arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol öncesi değerlendirmede bulunan Kızılay Kan Merkezi Ege Bölge Müdürü Dr. Gökay Gök, kan bağışlarının yüzde 70 oranında düştüğünü söyledi.

Taksi sahipleri ve şoförlerinin bilinçlendirilmesi ve eğitilmesi için kurslar vereceklerini belirten Dr. Gökay Gök, bu projenin kan bağışının artması için önemli olduğunu vurguladı.

Türk Kızılayı’nın kan verme bilincinin arttırılması ve kan ihtiyacının bilinçli, gönüllü ve düzenli bağışçılardan karşılanması amacıyla birçok kurum-kuruluşla işbirliği protokolü imzaladığını hatırlatan Dr. Gök, “Protokolle taksi sahipleri, taksi şoförleri ve ailelerinin kan bağışçısı yönlendirilmeleri, kan bağışına özendirici broşür ve çıkartma gibi bazı materyallerin taksilerde kullanımını sağlama, dernek üyelerine eğitimler verilmesini öngörüyoruz. Böylelikle kan bağışı konusunda eğitimli olan taksi şoförü kardeşlerimiz, müşterilerine de bu konuda bilgi verebilecek” dedi.

Taksi şoförlerinin duyarlı kişiler olduğunu dile getiren Taksi Sahipleri Derneği Başkanı Mustafa Pala ise protokolle gönüllü kan bağışçı sayısının artacağına inandığını söyledi.

Dernek olarak bir ilki başardıklarını dile getiren Pala, bu tarz projelerin devam edeceğini söyledi.

Her kanın 3 hayat kurtardığını ifade eden Pala, gönüllü kan bağışını özendirmek için broşür ve çıkartmayla esnafın yanında vatandaşlarında bilinçlendirilmesine de yardımcı olacaklarını belirtti.

Taksici esnafının bu konuda duyarlılık göstermesi için çağrıda bulunmayı da ihmal etmeyen Pala, kan bağışı yapan taksi esnafına yemek sözü verdi. Konuşmaların ardından protokole imzalar atıldı.
Kaynak: İHA