Sinop Üniversitesi'nde Yeni Akademik Yıl Çalışmaları

Hükümet tarafından oluşturulan yeni istihdam alanları ve öğrencilere sağlanan olan burs desteğinin Su Ürünleri Fakültesine olan ilgiyi arttıracağı bildirildi.

Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Sezgin, hükümet tarafından oluşturulan yeni istihdam alanları ve öğrencilere sağlanan olan burs desteği ile fakültelerine olan ilginin artacağını belirtti.

Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Sezgin, yaptığı yazılı açıklamada, yeni akademik yılda öğrencilere kaliteli bir üniversite deneyimi yaşatmayı hedeflediklerini ifade etti.

Dekan Sezgin, hükümet tarafından oluşturulan yeni istihdam alanları ve öğrencilere sağlanan olan burs desteği ile fakültelerine olan ilginin artacağını belirtti.

Su ürünleri mühendisliğinin önceki yıllara göre istihdam oranlarında genişlemeler olduğunu ifade eden Sezgin, şunları kaydetti:

'Orman ve Su İşleri Bakanlığı bu yıl su ürünleri mühendisi istihdam edeceğini duyurdu. Fakültemiz mezunları ayrıca Çevre ve Şehircilik ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından istihdam edilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ise üniversite mezunlarına denizcilik liselerinde öğretmenlik yapma hakkı verilmiştir. Bu konuda liselerin rehber öğretmenleri ile ilerleyen günlerde bir toplantı gerçekleştireceğiz. Öğrencilerimizi yeni açılan istihdam alanları ve YÖK’ün sağladığı burs yardımı ile 35 yıllık tecrübeye sahip fakültemizde su ürünleri mühendisliği eğitimi almaya bekliyoruz.'
Kaynak: AA