'Örnek Cami'den 1750 Öğrenciye Kur'an Eğitimi

Bağcılar'da bulunan Çiftlik Merkez Demircan Camisi'nde bin 750 öğrenci, yaz Kur'an kursu eğitimine başladı.

Cami imamı Vahdettin Güzel, törendeki konuşmasında, 2002 yılından beri camide 24 saat eğitim ve sosyal faaliyetlerin devam ettiğini belirtti.

Caminin, eğitim ve sosyal faaliyetlerin yoğunluğu, katılan veli ve öğrencilerin çokluğuyla Türkiye’de örnek cami seçildiğini aktaran Güzel, şöyle devam etti:

'Bu yıl da 1750 öğrenciye aynı anda yaz Kur’an kursu eğitimi veriyoruz. Bu sayı bir rekordur. Kurs boyunca öğrencilere Kur’an-ı Kerim okuma, ibadet, ahlak, itikat, siyer dersleri veriliyor. Din eğitiminin yanı sıra öğrencilerimize yüzme öğretiyor, halı sahada maç yaptırıyor, pikniklere götürüyor, sinevizyonda çizgi film seyrettiriyoruz. Bilgi yarışmaları, bisiklet turları düzenliyoruz. Bağcılar Belediyesi’nin kayısı, kiraz ve fındık bahçelerinde geziler düzenleyerek, çeşitli ikramlarda bulunuyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen, 'Cami Merkezli Hayat Projesi' ile örnek cami seçildik. Yaptığımız çalışmalar ile örnek cami seçilmemiz bizi rehavete sürüklemez. Camimizde yalnız ramazan aylarında değil her gün mukabele okunuyor. Biz kendimizi din görevlisi değil, din gönüllüsü olarak görüyoruz ve mesai mefhumu tanımıyoruz. İzin kullanmıyoruz ve Allah’ın ve velilerimizin emaneti, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı en iyi şekilde geleceğe hazırlamaya çalışıyoruz.'

Bağcılar Müftüsü Hasan Hüsnü Sula ise camide aralıksız devam eden dini eğitim ve sosyal faaliyetleri takdirle takip ettiklerini belirtti.

Türkiye’de en kalabalık yaz Kur’an kursu öğrencilerinin, söz konusu camide eğitim aldığını dile getiren Sula, Bağcılar'da bu yıl öğrenci sayısının da 35 bin arttığını kaydetti.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da yaz Kur’an kursuna katılan öğrencilerin eğitimine her türlü sosyal, kültürel ve sportif desteği sağladıklarını anlattı.

Velilerin de yoğun ilgi gösterdiği törene İlçe Kaymakamı Erdal Çakır, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Kadem Çalış da katıldı.

Törende, Kur’an kursu öğrencilerinden oluşan mehter takımı gösteri sundu.

26 Ağustos’a kadar devam edecek yaz Kur’an kursunda öğrenciler, Kur’an-ı Kerim okuma başta olmak üzere, siyer, itikat, ibadet, ahlak alanlarında eğitimin yanı sıra, çeşitli kültürel ve sportif etkinlere de katılacak.

Kaynak: AA