Manisalılara Madde Bağımlılığına Karşı Mobil Uyarı

Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü Şehzadeler Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Manolya Meydanına yerleştirilen mobil sağlık aracında vatandaşlar madde bağımlılığıyla mücadele kapsamında bilgilendirildi.

Manisalılara Madde Bağımlılığına Karşı Mobil Uyarı
Şehzadeler Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Uzm. Dr. Müjde Ilgın, madde bağımlılığının arttığını, teknoloji bağımlılığının da geliştiğine dikkat çekerek vatandaşları uyardı. Manisa Halk Sağlığı Şube Müdürü Dr. Yıldız Karakuş, uyuşturucu madde kullanımının sadece kullananları etkileyen bir sorun olmadığını, aileleri ve toplumu da etkilediğini belirtti.

Akıl ve beden sağlığının en büyük düşmanı olan uyuşturucuların, bağımlıları ailesinden, toplumdan ve çevresinden kopararak oldukça sorunlu bir hayata mahkum ettiğine dikkat çeken Karakuş, bu sebeple uyuşturucuların zincirleme olarak bağımlıya, bağımlının ailesine ve ülke ekonomisine zararlar verdiğini belirtti.

Karakuş, “Toplumların hem bugününü, hem de geleceğini tehdit etmektedir. Tüm dünyada uyuşturucu kullanma alışkanlığında her geçen gün artış oluyor. Kullanım yaşı 11’e kadar düştü.” dedi.

Uyuşturucu ile mücadele çalışmalarının 3 aşamada yürütüldüğünü söyleyen Karakuş, bunların önleme, tedavi ve tedavi sonrası rehabilitasyon olduğunu kaydetti.

Kaynak: İHA