Kuşadası'nda 3 Gün Süren Huzur Operasyonları Sona Erdi

Kuşadası Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından Kuşadası genelinde üç süreyle gerçekleştirilen huzur operasyonları başarıyla tamamlandı.

Kuşadası'nda 3 Gün Süren Huzur Operasyonları Sona Erdi
Hem turizm sezonu hem de yaklaşan Ramazan Bayramı’na Kuşadası’nın huzur içerisinde girmesi amacıyla 300 polis ile 3 gün boyunca 19 ayrı noktada gerçekleştirilen denetimlerde ilçe giriş ve çıkışları, ana arterler başta olmak üzere belirlenen noktalarda şüpheli kişi ve otomobiller, eğlence merkezlerinde bulunanlara yönelik uygulamalar yapıldı.

Polisin denetimleri sonucu 3 gün boyunca toplam 316 iş yeri ve 2624 araç kontrol edilerek, eksikleri bulunan 3 araç ile 6 işyerine işlem yapıldı. Ayrıca, 10 bin 321 kişi kimlik sorgulamasından geçirilirken, çeşitli suçlardan aranan 20 kişi yakalandı ve üç adet ruhsatsız silah ve bu silahlara ait mermiler yakalandı. Huzur operasyonu kapsamında ayrıca boş ve kullanılmaz 17 ayrı metruk binayı da denetleyen polis ekipleri, bu binalarda üzerlerinde çok sayıda uyuşturucu madde bulunan 10 kişiyi 2 kesici aletle birlikte gözaltına aldı ve işlem yaptı. Ayrıca, kontrol sırasında aracında uyuşturucu bulunan bir kişi de gözaltına alınarak, işlem yapıldı.

3 gün boyunca huzur operasyonlarının başında bulunan ve tüm uygulamaları yöneten Kuşadası Emniyet Müdürü Özgür Batçıoğlu, Kuşadalılar ile tatilcilerin hem turizm sezonunu hem de bayram tatilini huzur ve güven içerisinde geçirebilmeleri için 3 gün süren başarılı bir huzur operasyonu yaptıklarını söyledi.

Kaynak: İHA