Kırşehir'de İlk Hububat Hasadına Başlandı

Kırşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şahin, hububat hasadına başlandığını bildirdi.

Kırşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan Şahin, Kırşehir'de hububat hasadına başlandığını bildirdi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, Kızılırmak civarındaki ve Mucur ilçesine bağlı köylerde kuraklık ve don zararından dolayı hububatta verim kaybı beklediklerini belirtti.

Bu bölgelerin dışında il geneline bakıldığında bu yıl rekoltenin yüksek olacağını tahmin ettiklerini ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

'Ekiplerimiz, haftasonu da dahil olmak üzere biçerdöver kontrollerine rutin bir şekilde çıkıyorlar. Dane kaybının az olması için biçerdöver ile yapılan biçimlerde çok dikkatli olunması gerekmektedir. Çünkü çiftçilerimizin bir yıl boyunca alın teri akıttıkları ürünlerinin zayi olmasını istemeyiz. Biçerdöverle hububat hasadı, toprak yüzeyine yakın yapılmalıdır. Böylece kalan sap miktarı az olacağı için çürümesi ve mikroorganizmalar tarafından parçalanması daha kolay olacaktır. Ayrıca çiftçilerimizin sürdürülebilir ve verimli bir üretim yapmaları, çevreye ve toprağa zarar vermemeleri için anız alanlarını yakmamaları gerekiyor. Bu yıl yapılan hasatların ülkemiz ve şehrimize hayırlı olmasını ve çiftçilerimize bol kazançlar getirmesini diliyorum.'

Kaynak: AA