'Kardiyovasküler Cerrahide 2 Kata Yakın Fark Ücreti Alınacağı' İddiaları

Sağlık Bakanlığı: 'Medyada, kardiyovasküler cerrahi muayene ve işlemlerinde, 2 katına yakın fark ücreti alınacağı yönünde yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır'.

Sağlık Bakanlığından, medyada 'kardiyovasküler cerrahi muayene ve işlemlerinde, 2 katına yakın fark ücreti alınacağı' yönünde yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, son günlerde medyada 'Sağlık Bakanlığı tarafından kardiyovasküler cerrahi muayene ve işlemlerinde 2 katına yakın fark ücreti alınacağı' yönünde haberlerin yer alması üzerine kamuoyunu doğru bilgilendirme amacıyla açıklama yapılmasına gerek görüldüğü ifade edildi.

Açıklamada, 'Bakanlığımızın, Sağlık Bakanlığı hastanelerinde kalp hastalarının cerrahi işlemlerinden fark alınmasına yönelik herhangi bir çalışması bulunmamaktadır.' bilgisine yer verildi.

Sağlık Uygulama Tebliği'nde (SUT) 18 Haziran 2016'da yapılan düzenlemenin, bir vakıf üniversitesi tarafından açılan davaya istinaden mahkeme emriyle yapıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Söz konusu düzenleme, vakıf üniversite hastaneleri öğretim üyeleri tarafından yapılan muayene ücretlerinde 2 katına kadar ilave ücret alınmasına yöneliktir. Kardiyovasküler cerrahi branşında yapılan cerrahi işlemlerden vakıf üniversite hastanelerinde öğretim üyesi ilave ücretinin alınmasına yönelik de herhangi bir düzenleme yoktur.Dolayısıyla medyada Sağlık Bakanlığı tarafından kardiyovasküler cerrahi muayene ve işlemlerinde 2 katına yakın fark ücreti alınacağı yönünde yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır.'
Kaynak: AA