Hatay'da Suyu Gelmeyen Mahalleli Yol Kapattı

Yayladağı'na bağlı Ayışığı Mahallesi sakinleri, mahallelerine ait suyun bir akaryakıt istasyonuna gittiği ve evlerinin susuz kaldığı gerekçesiyle Antakya Yayladağı karayolunu trafiğe kapattı.

Yayladağı'na bağlı Ayışığı Mahallesi sakinleri, mahallelerine ait suyun bir akaryakıt istasyonuna gittiği gerekçesiyle Antakya - Yayladağı karayolunu trafiğe kapattı.

Aralarında kadın ve çocukların da olduğu mahalle sakinleri, araçlarıyla Kışlak Kavşağı yakınına gelerek yolu kapadı.

Olay yerine gelen jandarma ekipleri mahalleliyi ikna ederek yolu bir süre sonra trafiğe açtı. Kavşağın karşısındaki tali yolda eylemlerini sürdüren vatandaşlar, yasa dışı yollarla suyu kullandığını iddia ettikleri istasyonun su borusunu söktü.

Mahalle sakinlerinden Miktat Aksoy, su olmaması nedeniyle uzun süredir sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Defalarca yetkililerle görüştüklerini ancak çözüm bulamadıklarını aktaran Aksoy, 'Bu mübarek ramazan günlerinde 2 haftadır banyo yapamıyoruz. Çamaşır ve bulaşık yıkamıyoruz. Çok defa yetkililere gittik ama çözüm olmadı. Son çare bunu bulduk. Sesimizi duymalarını istiyoruz.'

Olay yerine gelen Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü (HATSU) görevlileri, istasyonun suyu kaçak aldığı gerekçesiyle suyu kestiklerini belirtti.

Vatandaşlar, HATSU görevlileriyle bir süre görüştükten sonra olaysız dağıldı.

Kaynak: AA