Büyükşehir'den Şehir Mezarlığına 15 Milyonluk Yatırım

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 15 milyon TL’lik yatırım yapılan Şehir Mezarlığı’ndaki çalışmaları yerinde inceledi.

Büyükşehir'den Şehir Mezarlığına 15 Milyonluk Yatırım
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik şehir mezarlığında yapılacak olan çalışmaları yerinde incelemek için basın mensuplarıyla bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi olarak ilkleri yapmaya gayret ettiklerini söyleyen Başkan Çelik, “Büyükşehir Belediyesi olarak hep yeni işler yaptık. Yaptığımız işler hep örnek oldu, bundan sonra da olmaya devam edecek. Hep ilkleri yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Bugün burada göstereceğimiz çalışmalar da yine Türkiye’de mezarlıkta yapılabilecek çalışmalar arasında yine bir ilk olacak. Belediye başkanı olarak şehrimizde yaşayan herkesin hayat konforunu artırmak bizim birinci görevimiz. Bir yandan kentte yaşayan ulaşım, toplu taşım, trafik, imar çalışmaları, kentsel dönüşüm çalışmaları, sosyal ve kültürel faaliyetler yapmamız gerekiyor. Ama diğer yandan da mezarlıklarda da ölülerimize saygı için yeni şeyler yapmamız gerektiğini biliyorduk. Hem ölülere hem dirilere hizmet etme bilincindeyiz.” dedi.

ERKİLET BÜLBÜLPINARI’NDA YENİ ŞEHİR MEZARLIĞI YAPILACAK

Şehir merkezinde 103 bin adet mezar sayısı bulunduğunu ayrıca ilçelerde ve bağlı köylerinde 684 mezarlık bulunduğunu belirten Başkan Çelik, Erkilet Bülbülpınarı Mevkiinde yeni bir şehir mezarlığı alanı tespit ettiklerini ifade etti.

Başkan Çelik, “Mezarlıkta iki bölüm var eski mezarlık bölümü, taşlı burun mezarlığı. Bunun yanı sıra şehir merkezinde Gesi-İldem’de, Argıncık’da, Ambar’da ve Erkilet Bülbülpınarı dediğimiz mevkide de mezarlıklarımız var. Bunlarla beraber toplam mezar sayımız merkezde 103 bin adet. Merkezdeki mezarlarımızın yanı sıra tüm ilçelerimiz ve ilçelere bağlı mahalle ve köylerde 684 mezarlık bulunmaktadır. Bu mezarlık şu anki itibariyle ihtiyacımızı görüyor. Önümüzdeki 50 yılı düşündüğümüz için Erkilet Bülbülpınarı Mezarlığı civarında yeni şehir mezarlığı alanı tespit ettik. İlk anda belli bir alanda başlatılan yer, ihtiyaç oldukça genişletecek şekilde planlamalarını yaptık. Burada yapılan çalışmaların hepsini Erkilet mezarlığında da yapmaya gayret edeceğiz.” diye konuştu.

Şehir mezarlığında yapılacak olan ve toplam maliyeti 15 milyon TL’yi bulan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Çelik,“Büyükşehir belediyemizde mezarlık işlerini Çevre Kontrol Daire Başkanlığımıza bağlı Mezarlık Müdürlüğü birimimiz yürütüyor. Mezarlık yapımı büyük şehirlere ait. Neler yapıyoruz? Mezarlık camisi yapıyoruz. Gasilhane ve hizmet binası yapıyoruz, taziye yerlerini yapıyoruz, çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışması yapıyoruz, mezarlık bilgi sistemi yapıyoruz ve defin işlerinde de bir takım yenilikler yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA