Bozüyük Mevlana Kültürünü Tanıtma Ve Yaşatma Derneğinden İftar Yemeği

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği tarafından iftar yemeği verildi. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program ezanın okunması ve dualar eşliğinde oruçların açılması ile devam etti. Semazen gösterisi ve ilahiler eşliğinde hep birlikte iftar yemeği yenildi.

Bozüyük Mevlana Kültürünü Tanıtma Ve Yaşatma Derneğinden İftar Yemeği
Bozüyük Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Fahri Başkanı Ahmet Cansız günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti. Ahmet Cansız konuşmasında, ”Mahşer günü oruçlular dirildiklerinde etraflarına misk kokusu yayılacak ve Reyyan kapısından cennete girecekler. Cennet oruç tutanlar için süslenmiş olacak ve denizdeki balıklar gibi bütün mahlûkatlar iftar anına kadar oruçlular için istiğfar edecek. Dernek olarak niyetimiz Ramazanın son 10 günü içinde Allah Resulünün kim bir oruçluyu iftar ettirirse Allah onun günahlarını affeder ve cehennemden de azad eder hadisine mazhar olabilmektir. Ey nefesleri Allah katında misk kokusu olarak değerlendirilen denizdeki balıkların bile istiğfar ettiği, arşın meleklerinin dualarına amin dediği kardeşlerim iftarımıza teşriflerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

İftar yemeğine AK Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin, İl Genel Meclis üyesi Nizamettin Çam, Erbakan Vakfı Bölge Sorumlusu İbrahim Meral, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Turgut, dernek üyeleri ve davetliler katıldı.

Kaynak: İHA