Bitlis'teki Şehit Cenazesinde Basına Çifte Standart

Bitlis’te şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Hasan Hüseyin Gül için Bitlis’in Tatvan ilçesinde düzenlenen törende basına çifte standart uygulanarak, sadece Anadolu Ajansı (AA) alındı.

Bitlis'teki Şehit Cenazesinde Basına Çifte Standart
Bitlis kırsalında yürütülmekte olan operasyonlar sırasında, PKK’lı teröristler tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Hasan Hüseyin Gül’ün cenazesi, törenin yapılacağı Tatvan 10. Kumando Tugay Komutanlığına bağlı Orgenaral Suat Kuyaş Kışlası’na getirildi.

Şehit cenazesine katılmak üzere gelen araçlar kışla kapısında arama ve kimlik kontrolü yapıldıktan sonra içeri alındı. Ancak, Orgenaral Suat Kuyaş Kışlası’nda yapılan törende basına çifte standart uygulanarak, töreni sadece AA’nın takip etmesine izin verildi.

Tören için kışlaya gelen yerel-ulusal televizyon ve ajans muhabirlerine ise haber takibi için izin çıkmaması üzerine muhabirler olaya tepki gösterip tören alanından ayrılmak zorunda kaldı.

Öte yandan, kışlada yapılan törenin ardından şehit olan Piyade Uzman Çavuş Hasan Hüseyin Gül’ün naaşı memleketi Isparta’ya gönderildi.
Kaynak: İHA