AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Dimez Açıklaması

AK Parti Adıyaman İl Başkanı Abdurahman Dimez, siyaset akademisiyle ilgili açıklamalarda bulunarak, “Siyaset akademisi büyük güç Türkiye ana başlığı ile başlıyor” ifadelerini kullandı.

AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Dimez Açıklaması
İl başkanı Dimez, AK Parti AR- GE Başkanlığının, toplumsal sorunları tanımlayıp halkın beklenti ve ihtiyaçlarına göre çözümler geliştirmek ve bunu toplumdan uzak bir şekilde değil, toplumun içerisinde yer alan kişiler, kurumlar ve diğer aktörlerle birlikte yapmayı hedefleyen bir birim olarak kurulduğunu belirtti.

Dimez, “Bu çerçevede, partimizin bilgiye önem vermesi gereği olan her alanda her tür araştırma ve geliştirme faaliyetlerini yürütmekteyiz. Geniş kapsamlı faaliyetlerimizden biri olan siyaset akademisi, seçmenlerin partimizle bağını kuvvetlendirmek, siyasete yönelik toplumsal ilgiyi artırmak, katılımcıların tarih, siyasal tarih, ekonomi, dış politika ve benzeri gibi alanlarda uzmanlar tarafından bilgilendirildiği Türkiye geneline teşkilatlarımız aracılığı ile yaygınlaştırdığımız eğitim faaliyetimizdir. Siyaset Akademisinin düşünsel anlamda temelleri ve uygulamaya geçişi Kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile olmuştur. AK Parti AR-GE Başkanlığı bünyesinde 2007 yılı içinde projelendirilen, 2008 Ocak ayı itibari ile faaliyete geçirilen Siyaset Akademisi, AK Parti’ye kurumsal bir kimlik kazandırmak ve parti mensupları arasında dil birliği sağlamak amacıyla kurulmuştur. Uygulamaya başlandıktan sonra, her yıl hedefleri ve öncelikleri toplumun dinamiklerine göre kendini yenileyen bir yapıya dönüşmüştür. Siyaset Akademisi, 16 dönemdir kesintisiz olarak ülkemizde uygulanan tek eğitim faaliyetidir. Kurumsal bir niteliğe bürünen Siyaset Akademisi katılımcıları ve verilen eğitim düzeyi ile lisansüstü bir düzeye ulaşmıştır. Temmuz 2016’da, 17. dönemi 81 ilde başlayacak olan Siyaset Akademimizin yeni hedefi, büyük güç Türkiye için gerekli olan siyasi ve idari yapıların tartılaşacağı, bilgilendirileceği, özellikle dünyadan örnekler ile somut uygulamalara dayalı bir akademi programı müfredatını oluşmaktadır. Dersler teorik ve uygulamalı olarak dört temel başlık altında, yaklaşık 60 alt başlık olarak toplanmıştır. 10 hafta boyunca haftada en az 14 saat ders takip edecek olan katılımcılarımız, Türk Siyasetine Giriş, Siyasal Sistemler ve ideolojiler, siyasal strateji ve iletişim becerileri başlıklarına ek olarak bu yıl deneyim paylaşımları bölümünde demokratik bir platformda daha fazla tecrübe ve siyasi hikayeye birinci ağızdan da şahit olma şansını elde edeceklerdir" dedi.

Dimez, Siyaset Akademisi için başvurular 15 Haziran 2016 tarihinden itibaren başladığını son başvuru tarihinin ise 1 Temmuz 2016 olduğunu kaydetti.

Kaynak: İHA