TGTV Yönetim Kurulu Başkanı Akbulut Açıklaması

'Bu ülkede terör nedeniyle on binlerce canımızı kaybettik ve kaybetmeye devam ediyoruz. Bu ülkenin gelişmesine harcanabilecek kaynaklar ve insan gücümüz boşa gitti ve gitmeye devam ediyor. Her türlü aksi davranış ve provokasyonlara rağmen, birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi kararlılıkla yaşatmalıyız'

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Akbulut, 'Bu ülkede terör nedeniyle on binlerce canımızı kaybettik ve kaybetmeye devam ediyoruz. Bu ülkenin gelişmesine harcanabilecek kaynaklar ve insan gücümüz boşa gitti ve gitmeye devam ediyor. Her türlü aksi davranış ve provokasyonlara rağmen birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi kararlılıkla yaşatmalıyız.' dedi.

TGTV'ye bağlı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Toplantıda konuşan TGTV Yönetim Kurulu Başkanı Akbulut, İslam dünyası ve onun bir parçası olan Türkiye'nin, terör ve şiddetle zayıflatılmak istendiğini söyledi.

Kardeşliğin, birlik ve beraberliğin sağlamlaştırılması gerektiğini belirten Akbulut, şöyle konuştu:

'Bugün etrafımızda çok büyük acılar yaşanmaktadır. Biz, insan ve insanlık yaşasın, haksız yere insanların kanı akıtılmasın istiyoruz. Terör ve silah zoruyla elde edilebilecek hiçbir hayrın olmadığına inanıyor, buna karşı durmalıyız diyoruz. Bugün milletçe mazlumların, muhacirlerin yanında olmanın, onlara kucak açmanın onurunu yaşıyoruz. Bu topraklardan insanlığın vicdanına, 'Dünya 5’ten Büyüktür' çağrısı yapıyoruz. Mazlumların yanında, adil bir dünyanın inşası için çalışıyoruz. İnsanlık davasında aynı safta olmak, dünyada da ahirette de bize şan ve şeref olarak yetecektir.'

Türkiye'nin tarihi misyonuna uygun yeni bir vizyon geliştirdiğini söyleyen Akbulut, yeni anayasa ile eşitlik, özgürlük, adalet ve insan hakları etrafında huzur içinde yaşanabileceğini, insanların kendilerini daha rahat ve özgür hissedebileceği bir ülke haline geleceğini söyledi.

Akbulut, şöyle devam etti:

'Bu ülkede, terör nedeniyle on binlerce canımızı kaybettik ve kaybetmeye devam ediyoruz. Bu ülkenin gelişmesine harcanabilecek kaynaklar ve insan gücümüz boşa gitti ve gitmeye devam ediyor. Her türlü aksi davranış ve provokasyonlara rağmen birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi kararlılıkla yaşatmalıyız.

Avrupa, tek devlet haline gelmeye çalışırken, bizi ayırmaya çalışanlara fırsat vermemeliyiz. Müslüman milletimizin etnik temelli, mezhep temelli, ideolojik temelli anlayışlara tahammülü yoktur. İslam medeniyetinin kadim şehirlerinden Diyarbakır’dan ülkemize ve tüm İslam alemine çağrıda bulunuyoruz. TGTV olarak İslam kardeşliği temelinde birlikte yaşama kültürümüzü geliştireceğine, gelecek günlerin hem Müslüman coğrafyaya hem de dünya mazlumlarına güzel neticeler getireceğine inanıyoruz.'

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Refik Korkusuz da toplantının bölge için önemli olduğunu vurguladı.

Toplantının birlik ve beraberliğe katkı sunacağını belirten Korkusuz, 'Bu topraktaki insanların güzel insanlar olduğunu biliyoruz. Buradaki insanların bu ülkenin harcında, temeline katkı sunan ailelerin çocukları olduğunu biliyoruz. Bu toplantılar, gönül köprülerini arttırmak amacıyla düzenlenmiştir. Sıkıntılara ortak olmak amacıyla bir araya geliyoruz. Toplantıda eğitim, iktisat ve bölgenin taleplerini görüşeceğiz. Bu sıcak günde Diyarbakırlıların dertlerini paylaşmak amacıyla buraya gelen herkese teşekkür ederim.' ifadesini kullandı.

Toplantıya, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanvekili Reşat Petek ve AK Parti İl Başkanı Muhammed Akar da katıldı.
Kaynak: AA