Sakarya'da Kur'an-I Kerim Ziyafeti

Sakarya'da 'Dünya hafızlarından Kur'an ziyafeti' programı yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca Sakarya İl Müftülüğünün ev sahipliğinde Tozlu Cami'de düzenlenen programa Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Yaşar Cuhadar, Sakarya İl Müftüsü İlyas Serenli, İstanbul Kadıköy Fenerbahçe Cami Müezzini Numan Akbaş, Kur'an-ı Kerim'i güzel okumada dünya birincisi Endonezyalı Taktir Feriza Hasan ile dünya 5.'si Cezayirli Halid Gırissy ve vatandaşlar katıldı.

Cuhadar, burada yaptığı açıklamada, 'Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu olarak bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz Uluslararası Hafızlık Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışmasını geçtiğimiz hafta cuma günü İstanbul Fatih Camisi'nde bitirdik. 55 ülkeden toplam 90 yarışmacı katıldı. Bir hafta süren yarışmalar neticesinde yarışma tamamlandı. Dünya birincisi ve beşincisi arkadaşlarımızı Sakarya'ya getirdik.' diye konuştu.

Serenli ise Diyanet İşleri Başkanlığınca 4 yıldan beri Uluslararası Kur'an-ı Kerim Okuma ve Hafızlık yarışması yapıldığını belirterek, 'Bu yarışmalara katılan 50 ülkeden hafızlarımız, hocalarımız değişik illerde programlar yaptılar. Bugün de burada gerçekleştirdiğimiz programa ilgi oldukça fazlaydı.' ifadesinde bulundu.

Kaynak: AA