New York'ta 'Kore Savaşı'nı Anma Töreni'

Kore Savaşı'nın 66. yılı nedeniyle ABD'nin New York kentinde ''Kore Savaşı'nı Anma Töreni'' düzenlendi.

New York'un Staten Island ilçesindeki Onbaşı Allan F. Kivilehan Kore Savaşı Gazileri Derneği tarafından organize edilen anma töreni, Staten Island'daki Kore Savaşı Anıtı'nın bulunduğu parkta yapıldı.

Türkiye'nin New York Başkonsolosu Ertan Yalçın'ın Türkiye'yi ve Güney Kore'nin New York Konsolosu Rim Jin-hong'ın Güney Kore'yi temsil ettiği anma törenine, Türkiye'nin BM Daimi Temsilciliği Askeri Danışmanı Piyade Kurmay Albay Metin Adıyaman, Kore Savaşı'na katılan emekli Astsubay George E. Parsons, New York'taki Türk toplumu temsilcilerinden iş adamı İbrahim Kurtuluş, Güşan Yediç, Mustafa Turan ve New York Polis Teşkilatı Toplum İlişkileri Bölümünde görevli Erhan Yıldırım'ın yanı sıra çok sayıda Kore gazisi ve yakınları katıldı.

Türkiye'nin New York Başkonsolosu Yalçın, törende yaptığı konuşmada, gelecekteki çatışmaların önlenmesi açısından her savaşın hatırlanması gerektiğini söyleyerek 'Bu özel insanlar, Kore'de özgürlük ve demokrasiyi güvence altına almak için BM bayrağı altında omuz omuza savaştılar ve uluslarımız arasında kalıcı dostluğun temellerini attılar. Bugün dostluğumuzu ilerletip geliştirmek için sıra bizde.' dedi.

Kore Savaşı'nda Türk askerinin performansından gurur duyduğunu belirten Yalçın, savaşın ardından Türkiye ve Kore'nin 'kan kardeşi' olduğunu ifade etti.

Törende katılımcılara hitap eden diğer konuşmacılar da Kore Savaşı sırasında Türkiye’nin gösterdiği cesaretten övgüyle söz ettiler.

Kaynak: AA