Kumluca'daki Orman Yangını Havadan Görüntülendi

Kontrol altına alınan yangının havadan çekilen görüntülerinde, yanan alanlardan yükselen dumanlar dikkati çekiyor.

Antalya'nın Kumluca ilçesindeki orman yangını, havadan görüntülendi.

Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk, kontrol altına alınan yangının son durumu hakkında AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 uçak, 8 helikopter, 80'e yakın itfaiye aracı, çok sayıda iş makinesi ile yüzlerce orman işçisiyle yangına müdahale edildiğini söyledi.

Yanan alanın ne kadar olduğu konusunda henüz tam bir ölçüm yapılmadığını belirten Türk, 'Kumluca ilçesindeki yangında yaklaşık 300 hektarlık bir orman alanının zarar gördüğünü tahmin ediyoruz.' dedi.

Yangının ilk gün yüzde 100 kontrol altında olmadığını anlatan Türk, kontrol altında olmayan kısımda rüzgarın etkisiyle ikinci gün yangının yeniden başladığını ifade etti.

Yerleşim yerlerine yakın bölgede etkili olan orman yangınında birinci önceliklerinin vatandaşların can güvenliği olduğunu anlatan Türk, bu güvenliği sağladıktan sonra orman, ev ve tarım alanlarının alevlerden etkilenmemesi için tüm güçleriyle mücadele ettiklerini kaydetti.

- Yangın havadan görüntülendi

Bu arada, yangına ekiplerin müdahalesi ve zarar gören alanların helikopterden çekilen görüntüsü basın mensuplarıyla paylaşıldı.

Keşif helikopterindeki Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez'in, ekipleri sevk ve idare ettiğinin yansıdığı görüntülerde, yanan alanlardan yükselen dumanlar dikkati çekiyor.

Helikopterlerin ve yangın söndürme uçaklarının su bırakmasının yer aldığı görüntülerde, yoğun duman nedeniyle helikopterlerin alevlere müdahalede güçlük çektikleri görülüyor.

Ayrıca, bazı seraların yandığı, alevlerin birçok seranın ise yakınlarına kadar ilerlediği görüntülerde yer alıyor.

Kaynak: AA