Hakkari Dağ Ve Komando Tugay Komutanlığı, Şehit Ve Gazi Yakınlarına İftar Yemeği Verdi

Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı tarafından şehit ailelerine ve gazilere iftar yemeği verildi.

Hakkari Dağ Ve Komando Tugay Komutanlığı, Şehit Ve Gazi Yakınlarına İftar Yemeği Verdi
Ordu evinde verilen iftar yemeğine; Hakkari Valisi Cüneyt Orhan Toprak ve eşi Funda Toprak, Van Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel, Yüksekova 3. Taktik Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Halil İbrahim Ergin, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Otal, Hakkari Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Hakkari Vali Yardımcıları Cüneyt Epcim, Hasan Ongu, M. Emin Taşçı, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Demiray Demirci, Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, Durankaya Beldesi Belediye Başkanı Fatih Keskin, AK Parti Hakkari İl Başkanı Nurettin Fırat, işadamları, bazı kurum amirleri, esnaflar, şehit ve gazi yakınları katıldı.

Ordu evinin bahçesinde verilen iftara gelen davetliler, görevli komutanlar tarafından bahçe girişinde karşılandı. Akşam ezanının okunmasıyla birlikte yapılan iftarın ardından Hakkari İl Müftüsü Faysal Geylani yemek duası okudu. Ardından kürsüye çıkan Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Otal, iftar yemeğine katılan bütün davetlilere teşekkür etti.

TERÖRLE MÜCADELE DEVAM VURGUSU YAPILDI

Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Otal, burada yaptığı konuşmada, "Son dönemde yapılan başarılı operasyonları ve terörle mücadeleyi hepimiz yakından takip ediyoruz. Bugün hayatını feda etmiş olan evlatlarınız, şehitlerimiz ve gazilerimizin sayesinde Türk Silahlı Kuvvetleri tarihine, şanına uygun olarak komandosu, jandarması, polisi, korucusu ve hatta halkımız tek yumruk olarak büyük başarılar göstermiştir. Onların sayesinde gerçekten teröre karşı büyük bir darbe vurulmuştur. Bu konudaki mücadelemiz bitmedi, devam edecek. Bizzat görev aldığımız operasyonlarda arkadaşlarımızın inanılmaz derecede vatan ve millet aşkıyla dolu olarak gözlerini kırpmadan her gün şehit olabileceklerini düşünerek kendilerine verilen görevi vatanları ve milleti için yaptılar ve sarsılmadılar. Kahraman evlatlarımızın bu ülke için, bu bayrak için yaptıkları büyük fedakarlıkların yeri herhangi bir şekilde doldurmak mümkün değil. Ancak hepimizin layık olduğu, yaşamakta haklı olduğu büyük bir gurur vardır. Evlatlarımız gül bahçesine girercesine şehit oldular ve şunu övünerek büyük bir gururla ifade ederim ki, icra ettiğimiz büyün operasyonlarda vatandaşın can ve mal güvenliğine hassasiyet gösterilmiş, bir sivilin, bir masumun burnu bile kanamamıştır. Güvenlik güçlerine teslim olanlar da adalete, devletin şefkatli kollarına emanet edilmiştir. Hepimizin huzur, güven ve barış içerisinde olması için dün olduğu gibi bugün, yarın da görevimizi azim ve cesaretle yapmaya devam edeceğiz. Sizler sadece şehit ve gazilerimizin anne ve babaları değil, tüm şehit ve gazilerimizin anne ve babaları ve birer evlatlarısınız. Bizler de bu ailelerin birer ferdi olmaktan büyük bir gurur duyuyoruz" dedi.

Hakkari Valisi Cüneyt Orhan Toprak da, "Devletimizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü, bayrağımızın bütün ülke sathında dalgalanması ve devletimizin bekası için en önemli varlıkları olan canlarını siper eden şehitlerimiz ve bu uğurda gazi olanları hürmetle anıyorum. Şehitlerimizin ruhlarının şad olmasını, gazilerimizin de sağlıklı ve mutlu bir şekilde hayatlarına devam etmelerini burada bir kez daha yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Onlar kutsal bildiğimiz bu değerler uğruna geçtikleri bu mertebede makamları en üst sıfatlarına ulaştı ve cennetle müjdelenenler olma şerefine erdiler. Devletimiz ve milletimizle şehitlerimizin geride bıraktıkları eş, anne, baba, kardeş ve yakınlarına layık oldukları değeri şu ana kadar olduğu gibi bundan sonra da verilmeye devam edilecektir. Hiç çekinmeden her zaman ve yerde kapılarımız 24 saat siz şehit aileleri ve gazilerimize açıktır. Böyle mübarek bir ayda sizlerle birlikte aynı sofrada bir araya geldiğimiz için çok mutluyum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Toprak ve komutanlar, davetlilerin masalarını tek tek gezerek ’Hoş geldiniz’ dedi.

İftara katılan davetliler, Tugay Komutanı Otal ve Jandarma Alay Komutanı Demirci tarafından uğurlanarak aile ve çocuklarına hediyeler verildi.

Kaynak: İHA