Antalya'da ikinci büyük yangın

Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Adrasan Mahallesi'nde orman yangını çıktı.

Antalya'da ikinci büyük yangın
Antalya'da ikinci büyük yangın
Adrasan'ın bağlı olduğu Kumluca ilçesinde de önceki gün başlayan ve dün akşam saatlerinde kısmen kontrol altına alınan yangın, öğle saatlerinde rüzgarın da etkisiyle yeniden başladı.

Seylemit mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın kısa sürede büyüdü.

Yangına ilk müdahale, bir yangın söndürme helikopteriyle yapıldı. Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı çok sayıda arazöz ve iş makinesi ile işçi bölgeye sevk edildi.

Adrasan'da ve yangının sıçrama ihtimaline karşı Olimpos'ta tahliyelere başlandı. Turistler ve vatandaşlar, evlerini ve odalarını boşaltıyor. Yaklaşık 100 tesis ile 3 bin 500 yatak kapasitesine olan Olimpos'ta işletme sahipleri de tesislerdeki eşyalarını araçlarına doldurarak, yangından kurtarmaya çalıştı.

'Kumluca'daki yangın kontrol altına alındı'
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, "Kumluca'daki yangını söndürmüştük ama sabahleyin rüzgarın ters dönmesi neticesinde tekrar alevlendi. Ama şu anda Kumluca'daki yangını kontrol altına aldık." dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Antalya'daki orman yangını ile ilgili yaptığı açıklamada, "Kumluca'daki yangını söndürmüştük ama sabahleyin rüzgarın ters dönmesi neticesinde tekrar alevlendi. Ama şu anda Kumluca'daki yangını kontrol altına aldık." bilgisini verdi.

Bakan Eroğlu, "Otelleri korumak için orman teşkilatı kendine has, dünyada ilk defa uyguladığı metotla oradaki bütün otelleri yanmaktan kurtardı, yoksa oteller büyük bir risk altındaydı." ifadelerini kullandı.



Antalya'da ikinci büyük yangın

Antalya'da ikinci büyük yangın
Kaynak: İHA