Amerika Diyanet Merkezi'nde 'Karagöz İle Hacivat' Gösterisi

Amerika Diyanet Merkezi'ndeki ramazan ayı etkinlikleri çerçevesinde 'Karagöz ile Hacivat' gösterisi yapıldı.

Amerika Diyanet Merkezi'ndeki ramazan ayı etkinlikleri çerçevesinde ilk kez gerçekleştirilen 'Karagöz ile Hacivat' kukla gösterisi izleyenlerin büyük beğenisini topladı.

Başkent Washington'a yarım saatlik mesafedeki Maryland eyaletinde yer alan ve bünyesinde ABD'nin en büyük camilerinden birini barındıran Amerika Diyanet Merkezi'nde, ramazan ayı etkinlikleri kapsamında ilk kez 'Karagöz ile Hacivat' kukla gösterisi izleyenlerin beğenisine sunuldu.

Caminin yanı sıra birçok eseri kapsayan Amerika Diyanet Merkezi'nin kültür merkezinde yapılan ve Amerikalı kukla ustası Cliff Long'un gerçekleştirdiği gösteriyi, çocuklar kadar yetişkinler de ilgiyle izledi.

Yaklaşık yarım saat süren gösterinin ardından gerek merkezin bulunduğu bölgeden gerek çevre eyaletlerden gelen yüzlerce Müslüman hep birlikte iftar yaptı. Amerika Diyanet Merkezi'nin verdiği iftara katılan farklı milletlere mensup Müslümanlar daha sonra teravih namazını kıldılar.

Hafta sonu olması sebebiyle daha yoğun ilgi gören külliyeye New York'tan gelen bir aile, AA muhabirine, 4,5 saatlik yoldan geldiklerini ve teravih namazının ardından yola çıkıp evlerine döneceklerini anlattı. Yakın zamanda yine geleceklerini ifade eden aile üyeleri, camide buldukları huzuru başka yerde bulamadıklarını dile getirdi.

Resmi açılışı 2 Nisan 2016 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan merkez bünyesinde yer alan camide aynı anda 3 bin kişi ibadet edebiliyor. Yaklaşık 16 dönümlük arazi üzerine kurulan merkezdeki caminin altında 300 metrekare genişliğinde İslam Eserleri Müzesi yer alıyor. Merkezin içinde ayrıca Selçuklu mimarisine uygun inşa edilen kültür merkezinde, kütüphane, konferans ve sergi salonu, toplantı salonu ile resepsiyon alanı bulunuyor.

Kaynak: AA