Şüpheli Araçlar Kenti Karıştırdı

Tekirdağ’da hırsızlık şüphesiyle polis ekiplerinin gece boyunca yakalamaya çalıştığı 2 ticari araç kentte paniğe neden olurken, 4 şüpheliden 3’ü yaklaşık 2 saatlik kovalamacanın ardından sabaha karşı yakalandı.

Şüpheli Araçlar Kenti Karıştırdı
Edinilen bilgiye göre, henüz isimleri belirlenemeyen 4 şüpheli, İstanbul’un Başakşehir ilçesinden kiraladıkları 34 LR 1820 ve 34 HS 3860 plakalı 2 ticari araç ile Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde çiftçilere ait tarlalarda jeneratör ve çapa makineleri çalarak, tekrar İstanbul’a dönmeye kalkıştı. Polis ekipleri de gelen ihbar üzerine belirtilen araçlar üzerinde kentin giriş ve çıkışlarını tutarak, geniş çaplı arama çalışması başlattı. Ekipler, yaklaşık 3 saatlik arama çalışması sonucu 34 LR 1820 plakalı aracı merkez Süleymanpaşa ilçesi Gündoğdu Mahallesi Pala Sokak üzerinde sıkıştırdı. Araçta bulunan 2 şahıs, yakalanacağını anlayarak yaya olarak kaçmaya çalıştı. Polisler ve şüpheliler arasında yaşanan kovalamaca, büyük heyecana sahne olurken, mahalle sakinleri de panik içerisinde sokağa döküldü. Şüphelilerden biri bölgede bulunan metruk bir binada kıskıvrak ve silahlı vaziyette yakalanırken, diğer şüpheli ara sokaklardan kaçarak izini kaybettirmeyi başardı. 34 HS 3860 plakalı ticari araçtaki diğer 2 şüpheli ise polisin uygulama noktasında yakayı ele verdi. Ayrıca yakalanan şüphelilerin üzerinden sahte kimlikler çıktı. Olay yeri inceleme ekipleri, yakalanan araçlar ve çalınan malzemeler üzerinde detaylı inceleme yaptı. Polis ekipleri de kaçan diğer şüpheli şahsın yakalanması için kentin her yerinde çalışmalarını sürdürüyor.

“ÖNÜME BİR ADAM ÇIKTI, BABAM ZANNETTİM”

Polisten kaçmaya çalışırken Gündoğdu Mahallesi sakinlerinden Çağla Sevinç isimli kadının yaşadığı apartmana girmeye çalışan şüphelilerden biri, büyük paniğe neden oldu. Yaşadığı korku dolu anları büyük bir şok içerisinde anlatan Sevinç, “Ben uyuyordum. Ondan sonra bir anda ses geldi. Arkada polisler varmış, zaten adam polislerden kaçıyormuş. Bizim evin arkasında bahçe var. Bizim bahçe kapısı, üsten kilitliydi. Direk onu çekmiş. Ben de babam falan zannettim. Uyku sersemiyim ya ben de neler olduğunu anlamaya çalışıyordum. Sonra bir anda önüme bir adam çıktı, babam zannettim. Sonra baktım adam evin kapısını baya zorluyor ama açamıyor. Ben de babam zannettiğim için üstte kilit var dedim. Zaten polis arka tarafta sıkıştırmış. O yüzden kaçacak bir yeri kalmadığı için direk bizim binaya girmiş. Uzun boylu, zayıf biriydi ama tam olarak hatırlamıyorum çünkü uyku sersemiydim” dedi.

Öte yandan hırsızlık şebekesi olduğu öne sürülen şahısların Marmara Bölgesi’nin diğer kentlerinde de benzer olaylara karıştıkları iddia edildi. Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.
Kaynak: İHA