Şehit anneleri ve çocukları dağa kaçırılan ailelere iftar

Şehit annesi Kızıltaş: 'Bir daha şehitler olmasın, analar ağlamasın, Allah bundan böyle acı göstermesin' Kardeşi kandırılarak dağa kaçırılan Eren: 'Çözüm sürecinde Diyarbakır'da barış güvercinleri uçuran bu anneler, bugün de aynı güvercinleri uçurmak istiyor'.

Şehit anneleri ve çocukları dağa kaçırılan ailelere iftar
Şehit anneleri ve çocukları dağa kaçırılan ailelere iftar
Batman'da şehit anneleri ile çocukları kandırılarak dağa kaçırılan aileler, 'kardeşlik iftarı'nda bir araya geldi.

Alternatif Politikaları Merkezince, Türkiye Petrolleri Kristal Park'ta düzenlenen iftar programına Türkiye'nin birçok ilinden şehit ve gazi aileleri ile çocukları kandırılarak dağa kaçırılan aileler katıldı.

Birlikte oruç açan aileler barış, kardeşlik ve birlik mesajları verdi.

İftarda konuşan Alternatif Politikalar Merkezi Başkanı Mahmut Koçak, 'Tek dileğimiz, Türkiye'de kardeşliğin, huzurun pekişmesi, terörün tamamen ortadan kalkması.' dedi.

Türkiye'de terörle mücadele konusunda 78 milyonun kararlılığını gördüklerini belirten Koçak, devlet ve milletin terörü bitirme konusunda hemfikir olduğunu söyledi.

Koçak, doğusuyla, batısıyla terörü bitirme konusunda birlikte çalıştıklarını anlatarak, şöyle konuştu:

'Güçlü ve mutlu bir Türkiye için beraberiz. Anneler ve kadınlar olmadan, annelerin ve kadınların dahil olmadığı bir mücadele başarıya ulaşamaz. Terörsüz bir Türkiye için, artık huzur içinde yaşanılan bir Türkiye için, Avrupa standartlarında kaliteli bir yaşamın olduğu bir Türkiye için seferber olmalıyız. Bununla ilgili ilk defa sivil inisiyatif ortaya çıktı. Çocukları dağa götürülen, çocukları dağda olan ama bundan rahatsız olan ve bundan dolayı da eline koltuğunu alıp gelerek Diyarbakır meydanında DBP'li belediyenin önünde çadır kuran annelere de o gün destek vermiştik çünkü hiçbirimiz terör istemiyoruz.'

Memlekette kardeşçe yaşamak istediklerini aktaran Koçak, bütün anne ve kadınları bu konuda bölgede seferber etmeleri gerektiğini vurguladı.

'Çocuklarımıza sahip çıkmamız lazım.' diyen Koçak, şunları kaydetti:

'İş, sadece teröristle mücadele konusu değil, teröristle mücadeleyi Türk Silahlı Kuvvetleri, güvenlik güçleri en başarılı şekilde zaten gerçekleştiriyorlar, tek teröristi bırakmazlar. Tek dileğimiz, Türkiye'de kardeşliğin, huzurun pekişmesi, terörün tamamen ortadan kalkması, Almanya'daki, İsviçre'deki insanların yaşam standartları ile bizim Hakkari'mizdeki, Şırnak'ımızdaki, Batman'ımızdaki vatandaşlarımızın da huzur ve güvenlik içinde yaşamalarıdır.'

Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı İsmail Kırmataşlı da teröre karşı 'Kahrosun Kürtler' demediklerini, bunun yerine 'Kahrolsun PKK' dediklerini belirterek, ülkede Kürt sorunu değil, PKK sorunu bulunduğunu anlattı.

Kırmataşlı, son dönemlerdeki şehit haberleri nedeniyle büyük üzüntü duyduklarını dile getirdi.

Şehit Zafer Kızıltaş'ın annesi Makbule Kızıltaş da 'Bir daha şehitler olmasın, analar ağlamasın, Allah bundan böyle acı göstermesin, İstanbul'dan geldim, oğlum Hakkari'de şehit düştü. Biz gördük, Allah başkasına bu acıyı göstermesin. Anneler ağlamasın.' ifadelerini kullandı.

- 'Anneler, eskiden olduğu gibi barış güvercini uçurmak istiyor'

Terör örgütü PKK tarafından kandırılarak dağa kaçırılan Fatih Eren'in ağabeyi Erhan Eren de 'Çözüm sürecinde Diyarbakır'da barış güvercinleri uçuran bu anneler, bugün de aynı güvercinleri uçurmak istiyor.' dedi.

Barış, kardeşlik ve dayanışma iftarında bir araya geldiklerini belirten Eren, şunları söyledi:

'Daha önce çocuklarının geri gelmesi için eylem yapan anneler ile şehit anneleri, birlikte buradan Türkiye'ye barış ve kardeşlik mesajı vermek için bir araya geldi. Çok hassas olduğumuz bu dönemlerde, birlik, beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu dönemlerde barışı, kardeşliği, huzuru, birliği, beraberliği en fazla bu günlerde vurgulamamız gerekiyor.'

Birlik, beraberlik ve kardeşlik için geldiklerini anlatan şehit Jandarma Pilot Üsteğmen Murat Saraç'ın babası Fuat Saraç da daha önce de Diyarbakır, Şırnak ve Mardin'e gittiklerini ifade etti.

Saraç, şöyle dedi:

'Amacımız, Türk bayrağının dalgalandığı her yerde kardeşlik, birlik, beraberlik olduğunu anlatmak için buralardayız. Hepimiz kardeşiz, kardeşlik içerisinde, Türk bayrağı altında hep beraber yaşamak, amacımız budur. Biz acıyı yaşadık, diğer anneler hiçbir zaman yaşamasın. Bir an evvel barış süreci içerisinde bitmesi, bizim açımızdan en uygun süreç olacağını düşünerek buraya geldik.'

Konuşmaların ardından Koçak, davetlilere Türkiye forması hediye ederek, 'Hepimiz Türkiye'yiz mesajı verdi.

Kaynak: AA