Manavgat'ta Yerleşik Yabancılara İftar

Manavgat Müftülüğü, ilçede yaşayan yabancılar ve şehit ailelerine yönelik iftar programı düzenlendi.

Manavgat'ta Yerleşik Yabancılara İftar
Küçük Şelale Melas Restaurant’ta düzenlenen iftara, Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, Manavgat Garnizon Komutanı Albay İbrahim Enver Sungur, Manavgat Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, Göç İdaresi İlçe Grup Başkanı Hüseyin Kahraman, din görevlileri, şehit aileleri, yerleşik Alman, İngiliz ve Rus vatandaşları ile aileleri katıldı.

İftar öncesi Kur’an-ı Kerim okunarak dua edildi. Ezanla birlikte iftar yapan davetlilere İngilizce, Almanca ve Rusça sunum yapıldı.

Yemeğin ardından Türkçe ve Almanca konuşma yapan Manavgat Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, “Dili, rengi, dini, ırkı ne olursa olsun hiçbir ayrım gözetilmeden her insan, hatta tüm canlılar yüce Allahın istifadesine sunduğu bütün nimetlerden hep birlikte yararlanmaktadır. Ramazan ayı kaybettiğimiz değerleri yeniden kazanmak, özümüzde var olan iyilik ve insani duyguları fiiliyata geçirmek için önemli bir fırsattır. On bir Ayın Sultanı Ramazan da Manavgat’ımızda yaşayan yerleşik yabancılarla birlikte iftar yapmanın sevinci içindeyiz. Ramazan ayının tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

İftar programı yapılan yemek duasının ardından sona erdi.
Kaynak: İHA