JÖH, PÖH, GKK bölgede kuş uçurtmuyor

Diyarbakır’ın 3 ilçesine bağlı 39 köy kırsalında başlatılan operasyon sürüyor.

JÖH, PÖH, GKK bölgede kuş uçurtmuyor
JÖH, PÖH, GKK bölgede kuş uçurtmuyor
Diyarbakır'ın 3 ilçesine bağlı 39 köy kırsalında 23 Haziran 2016 tarihinde Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH) ve Geçici Köy Korucuları'ndan (GKK) oluşan 8 bin kişilik güvenlik kuvvetlerinin katılımıyla başlatılan ‘Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu' kapsamında Lice, Hazro ve Kocaköy ilçeleri arasında bulunan 31 kontrol noktasında görev yapan güvenlik kuvvetleri bölgede kuş uçurtmuyor. Oluşturulan kontrol noktalarında görev yapan güvenlik kuvvetleri şüphelendikleri araç ve insanları didik didik arıyor. Operasyon bölgesine girip çıkanların detaylı arandığı uygulamalarda 3 kişi tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, 31 noktada yapılan kontrollerde 13 bin 694 şahsın sorgulaması yapıldı. 5 bin 501 araç araması ve sorgulaması yapıldı. Yapılan aramalarda 2 adet ruhsatsız av tüfeği, 52 fişek ve 1 tabanca ele geçirildi. Uygulamalarda 49 aranan şahıs yakalanırken, bunlardan 3'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Lice ilçesi Abalı köyünde 74 şahıs ‘Terör örgütüne yardım ve yataklık ile örgüt propagandası yapmak' iddiasıyla yakalanırken sorgularının devam ettiği belirtildi.

JÖH, PÖH, GKK bölgede kuş uçurtmuyor

24 saat esasına göre uygulama noktalarında görev yapan güvenlik kuvvetleri adeta bölgede kuş uçurtmuyor. Oluşturulan noktalarda operasyon bölgelerine giriş ve çıkışlar kontrol altında tutulurken, operasyona katılan güvenlik kuvvetleri de iç kısımlarda terör örgütüne ait sığınak, mühimmat depoları ile kenevir tarlalarını imha ediyor. Son yılların en büyük operasyonu olarak değerlendirilen ‘Bayrak-14 Şehit Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu' ile Diyarbakır, Bingöl ve Muş sınırlarında yer alan kırsal alandaki ve içinde üst düzey teröristlerin de bulunduğu terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilerek bölgenin tamamen terörden temizlenmesinin hedeflendiği belirtildi.

JÖH, PÖH, GKK bölgede kuş uçurtmuyor

Yapılan operasyon ve uygulamalarda Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatlarıyla yakalanan malzemelere el konulduğu ve yakalanan şahıslarla ilgili ise adli işlemleri devam ettiği bildirildi.

Kaynak: İHA