İzmir Körfezi'nin ÇED Raporunun Kabul Edilmesi

AK Parti İzmir Milletvekili Kalkan: 'Biz üzerimize düşeni yaptık. Şimdi sıra Aziz Kocaoğlu'nda, onun maharetini göreceğiz. İnşallah projenin kaderi, ÜçyolÜçkuyular metro hattına benzemez'

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon Projesi için gereken ÇED raporunun İnceleme Değerlendirme Komisyonu toplantısında kabul edilmesiyle ilgili, 'Biz üzerimize düşeni yaptık. Şimdi sıra Aziz Kocaoğlu'nda, onun maharetini göreceğiz. İnşallah projenin kaderi, Üçyol-Üçkuyular metro hattına benzemez.' değerlendirmesinde bulundu.

Necip Kalkan, yazılı açıklamasında, İzmir'in menfaati için her zaman iş birliği ve uzlaşı içerisinde hareket ettiklerini belirtti.

Muhalefetin, İzmir Körfezi'nin ÇED sürecini ağlama tahtasına çevirdiğini ifade eden Kalkan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

'Başbakanımız Binali Yıldrım'ın da belirttiği gibi ayrımcılık yapanın AK Parti'de yeri olmaz. Bizim en büyük özelliğimiz, kurulduğumuzdan bugüne Türkiye'nin dört yanını kucaklamamız ve bütün milletimize hizmet etmemizdir. Muhalefet, uzayan ÇED sürecinde AK Parti'nin kenti cezalandırdığına dair açıklamalar yaparak farklı algılarla hemşehrilerimizin akıllarını bulandırmaya çalıştı. Bizler de onlara her zaman 'yasal mevzuatları yerine getirin, bürokrasiyi hep birlikte aşalım' dedik. Nitekim de öyle oldu.'

Kalkan, bundan sonraki sürecin İzmir Büyükşehir Belediyesinde olduğunu belirterek, 'ÇED sürecinde 'İzmir'e ne gareziniz var' dediler. Biz üzerimize düşeni yaptık. Şimdi sıra Aziz Kocaoğlu'nda, onun maharetini göreceğiz. İnşallah projenin kaderi, Üçyol-Üçkuyular metro hattına benzemez. Hep birlikte İzmir Körfezi'nin temizlenmiş halini görür ve yüzeriz.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA