Hatay'da ilginç görüntü

Hassa ilçesinde ramazan ayında aşırı sıcaklardan bunalan vatandaşlar, iftar saatlerine kadar Acerpınar Mağarası'nda serinlemeye çalışıyor.

Hatay'da ilginç görüntü
Hatay'da ilginç görüntü
Hatay'ın Hassa ilçesinde, ramazan ayında aşırı sıcaklardan bunalan vatandaşlar mağarada serinliyor.

Eğribucak Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, sıcaklığın ortalama 40 dereceye ulaştığı ilçede şehrin yanı başında bulunan Acerpınar Mağarası'na çıkarak, iftar saatine kadar buradaki serinlikten faydalanıyor.

Mağaraya gitmeyi daha çok ramazanda tercih ettiklerini belirten mahalle sakinlerinden Mustafa Kara, AA muhabirine, aşırı sıcaklardan dolayı serinlemek amacıyla mağaraya çıktıklarını anlattı.

Hatay'da ilginç görüntü

'BULUŞMA NOKTAMIZ'


Mağaranın kendileri için doğal bir klima görevi üstlendiğini dile getiren Kara, 'Mahallede işlerimizi bitirdikten sonra dinlenmek için mağaraya gelerek iftar saatine kadar serinlemeye çalışıyoruz. Mahallemizde bulunan bu mağara bizler için bulunmaz bir nimet. Mağara sıcaktan bunalan vatandaşların uğrak yeri olduğu gibi, mahallede bulunan yaşlı ve gençleri bir arada buluşturan bir mekan niteliğin de taşıyor.' diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden Zübeyde Kır da ev işlerini bitirdikten sonra çocukları ve arkadaşlarıyla birlikte mağaraya gelerek dinlendiklerini ve iftar saati yaklaşıncaya kadar burada serinlediklerini kaydetti.

Hatay'da ilginç görüntü
Kaynak: AA