CHP'li Ağbaba çizmeyi aştı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi.

CHP'li Ağbaba çizmeyi aştı
CHP'li Ağbaba çizmeyi aştı
Malatya'da parti binasında basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, gündeme ilişkin konular hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Ağbaba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her şeye karıştığını iddia ederek, “Cumhurbaşkanı öyle bir gaf yaptı ki artık gaf mı, yoksa düşüncelerini mi söyledi onu sizlerin takdirine bırakıyoruz. Maalesef her şeye karışan bir Cumhurbaşkanı var. Her şeyi bilen ve her şeye müdahale eden bir Cumhurbaşkanı var. Bizim Cumhurbaşkanımız sadece Cumhurbaşkanı değil, o dünyanın en büyük jinekoloğu. Niye jinekolog? Çünkü kimin kaç çocuk yapacağına, nasıl yapacağına, nerede yapacağına karar veriyor. En son kürtaj ve nüfus planlamasıyla ilgili konuştu. Yemeklerle ilgili konuşuyor. Hangi yemeklerin yapılması gerektiğini söylüyor” diye konuştu.

CHP'li Ağbaba çizmeyi aştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın A Milli Takımının İspanya'ya yenildiği maçta yaşananlarla ilgili yaptığı değerlendirmeleri de eleştiren Ağbaba, şunları söyledi:

“Teknik direktör olduğunu biliyorduk. Futbol Federasyonu Başkanı olduğunu biliyorduk. Çünkü teknik direktörü seçen o, Futbol Federasyonu Başkanını seçen o. Şimdi bir özelliğini daha öğrendik. Fransa'da Türkiye seyircisinin kimi alkışlayacağına, kimi yuhalaması gerektiğine o karar veriyor. Amigo olduğunu öğrendik. Bir iftar yemeğinde nefret kusarak, bağırıyor ‘Arda Turan'ı yuhalayanlar ahlaksızdır' diyor. Arda Turan futbolcu, zaman zaman alkışlanacak, zaman zaman yuhalanacak. Bu futbolcunun kaderinde var. Arda Turan Türk Milli Takımı'nın kaptanı, herkesin çok sevdiği bir isim ama o gün maçta iyi oynayamayınca bir grup o sevgilerini tepki göstererek dışa vurabiliyor.”

CHP'li Ağbaba, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı verdiği iftarlar üzerinden de eleştirerek, “Konuşmadan yapamıyor. Her gün 4-5 saat canlı yayında, iftarda, sahurda; muhtarlarla, iş adamlarıyla toplantılar yapıyor, iftarlar veriyor. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığında, ismi ‘kaçak' olan kaçak sarayda kaçak bir iftar verdi. AKP milletvekillerine ve MYK üyelerine, bizim cebimizden, diğer bütün siyasi partilerin cebinden iftar verdi. Bunlar iftarda, sahurda organize olarak milletin parasını çarçur ediyorlar. Eğer iftar vereceksen kendi parandan ver, hiç kimse itiraz edemez. Kendi paranla sarayda iftar verebilirsin. Eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer akla geliyor. Oğlunun düğününde kullanılan elektriğin parasını ödeyen bir Cumhurbaşkanından, kendi partili milletvekillerine lüks sofralarda iftar veren bir Cumhurbaşkanına geldik” iddiasında bulundu.



Kaynak: İHA