Ayvalık'ta Mustafa Koç Anısına 'Saygı Dalışı'

Koç Üniversitesinden öğrencilerin de bulunduğu yaklaşık 100 kişilik grup, merhum iş adamı Mustafa Koç anısına dalış yaparak su altında ve yüzeyde 'Dalgıçlar ve Foklar Seni Unutmayacak' yazılı pankart açtı.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde bir grup dalgıç, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütürken 21 Ocak'ta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Mustafa Koç anısına 'saygı dalışı' yaptı.

Koç Üniversitesi Su Altı Topluluğu Grubu öğrencileri, Ayvalık Prodivers Profesyonel Balık Adam Dalış Merkezi, Türkiye Su Altı Teknolojisi Vakfı, Respec to Deepness Diving ve Su Altı Derneği (SAD) tarafından düzenlenen etkinlik, Yelken Adası açıklarında gerçekleştirildi.

Etkinliğe katılan yaklaşık 100 kişi, 15 metre derinliğe inerek Mustafa Koç anısına 'Dalgıçlar ve Foklar Seni Unutmayacak' yazılı pankart açtı. Daha sonra yüzeye çıkan ve aynı pankartı yeniden açan dalgıçlar, hep bir ağızdan 'Dalgıçlar ve foklar seni unutmayacak.' dedi.

Ayvalık Prodivers Profesyonel Balık Adam Dalış Merkezinin sahibi Kubilay Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mustafa Koç'un Ayvalık'a çok sık geldiğini ve buradaki halk tarafından çok sevildiğini söyledi.

Türkiye'nin, çok önemli bir iş adamını kaybettiğini vurgulayan Kılıç, şöyle konuştu:

'Ticari anlamda ülke ekonomisine birçok katkıda bulunan Mustafa Koç'u anmak ve onun ticari anlamda yaptıklarından ziyade bir doğa sever, su altı sever, canlılara olan sevdasıyla bilinen yönünü insanlarımıza gösterip ülkemizin kültür hazinelerinden su altı olgularını yurdumuzda yaşayan herkese duyurup bu değerlerin korunmasını sağlayabilmek amacıyla böylesi bir etkinliği düzenledik.'

Derinlere Saygı Grubu Koordinatörü Gökhan Karakaş ise gruptakilerin çoğunun Mustafa Koç'la tanışıklığının olmadığını belirtti. Buna karşın onun Türkiye doğasına, ekolojisine ne kadar büyük katkılar yaptığını bildiklerini anlatan Karakaş, 'Onu tanımamız önemli değil. Onun bu topraklara ve denizlere gösterdiği saygıya karşılık biz de bugün görevimizi yapmaya geldik.' dedi.

Koç Üniversitesi ikinci sınıf öğrencisi İpek Eryiğit de böyle anlamlı bir dalış etkinliğine katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.
Kaynak: AA