24 Derslikli Yeni Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Yapılacak

Elbistan’da yıllardan beri eğitim veren, eski ismiyle meslek lisesi, yeni ismiyle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binasının yetersiz kalması nedeniyle, Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan Kız İmam Hatip Lisesi yanındaki arsaya, 24 derslikli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile 2 adet çok amaçlı atölye binası yapılacak.

24 Derslikli Yeni Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Yapılacak
Elbistan Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt, yeni okul binasının yapımı amacıyla 19 Temmuz 2016 günü ihale düzenleneceğini söyledi.



Kahramanmaraş Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Yatırım İzleme Müdürlüğü tarafından yapılacak olan ihale kapsamındaki, 24 derslikli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve 2 adet çok amaçlı atölye binasının proje tutarı ise 11 milyon TL olarak belirlendi.

Kümbet Mahallesi’nde bulunan mevcut Mesleki ve Teknik Lise’nin öğrenci sayısının bin 500’ü aştığını dile getiren Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt, okul binasının bu anlamda yetersiz kaldığını söyledi.



Yeni yapılacak 24 derslikli bina ve atölyeler sayesinde öğrencilerin hem daha ferah sınıflarda eğitim göreceklerini, hem de sınıf mevcutlarının standart sayılara ulaşacağını belirten Bayazıt, şunları söyledi:

“Bodrum+Zemin+3 Katlı 24 derslikli olarak inşa edilecek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile zemin+1 katlı çok amaçlı atölye binası ve tek katlı atölye binası yapımı amacıyla 19 Temmuz 2016 günü ihale düzenlenecek. Okulun yapımı için belirlenen proje tutarı ise 11 milyon TL. Mevcut okulumuzda şuanda bin 500 öğrencimiz eğitim görüyor ve bu nedenle okul binamız yetersiz kalıyor. Yeni bina tamamlanıp eğitime açıldığında hem öğrenci sayımız artacak, hem de sınıflardaki öğrenci sayısı standartlara ulaşacak. Diğer yandan yeni binamız tamamlandığında, meslek alanında yeni bölümler de açacağız. Aynı zamanda mevcut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binamızın yanına 1 adet atölye binası da yapılacak. Atölye binasının proje tutarı ise 2 milyon 475 bin TL.”

Elbistan şehir merkezindeki İsmetpaşa İlkokulu’nun da yenileneceğini ifade eden Bayazıt, “Güneşli Mahallemizde bulunan İsmetpaşa İlkokulu’muz hem bina olarak eski, hem de yetersiz. Bu nedenle yeni bina yapılmasına karar verildi.

Mevcut okul binası yıkılarak, yerine 24 derslikli modern bir okul binası yapılacak. İsmetpaşa İlkokulu’nun yapımı için belirlenen proje bedeli ise, 6 milyon TL” diye konuştu.

Bayazıt, yeni okul binaları ile birlikte Elbistan’daki eğitim kalitesinin sürekli arttığına dikkat çekerek, yapılan yatırımlardan dolayı AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür ettiklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA