Uluslararası İmece Projesi Öğrencileri Muğla'da

Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı Uluslararası İmece Projesi öğrencileri, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ü ziyaret etti Büyükşehir Belediye Başkanı Gürün: 'Dünyada ve ülkemizde yaşanan olumsuz gelişmeleri, ülkeler arasındaki anlaşmazlıkları bu tür projelerle, karşılıklı diyaloglarla, ikili ilişkilerle, barış ve sevgi diliyle, güler yüzle çözebiliriz'.

Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı (TOVAK) Uluslararası İmece Projesi öğrencileri, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ü ziyaret etti.

TOVAK Uluslararası Sosyal Sorumluluk ve Dostluk Geliştirme Projesi için bir araya gelen Türk ve Alman öğrenciler, Muğla'da çeşitli etkinliklere katılacak.

Ziyarette konuşan Gürün, memnuniyetini dile getirerek, projenin farklı kültürlerdeki öğrencileri imece usulüyle bir araya getirmesinin çok anlamlı olduğunu söyledi. Osman Gürün, 'Bu tür projelere ve çalışmalara katılarak ülkemizi tanıyan öğrenciler, ülkelerinde Türkiye ve Muğla'nın tanıtımını yaparak kültür elçisi görevi yürütüyorlar.' dedi.

Proje sayesinde yeni kültürler ve dostluklar kurulduğunu anlatan Gürün, şöyle konuştu:

'Farklı bir ülkeden, farklı bir kültürden ülkemize gelen bir öğrencinin burada yeni arkadaşlıklar kurması, buranın kültürünü, müziğini tanıması, yemeklerini tatması ve en önemlisi imece usulüyle Muğla'nın herhangi bir köy ilkokulunun onarımında, boyanmasında görev alması çok anlamlı ve yerinde bir proje. Dünyada ve ülkemizde yaşanan olumsuz gelişmeleri, ülkeler arasındaki anlaşmazlıkları bu tür projelerle, karşılıklı diyaloglarla, ikili ilişkilerle, barış ve sevgi diliyle, güler yüzle çözebiliriz.'

TOVAK Başkan Vekili Ali Turan da bu yıl üçüncüsünü düzenledikleri Uluslararası İmece Projesi kapsamında Muğla'da belirledikleri okullarda onarım, boya, yenileme çalışmaları yürüttüklerini, farklı kültürlerden öğrencilerin bir araya gelerek yeni kültürleri, şehirleri tanıyarak yeni dostluklar kurduklarını söyledi.

Projeye katılan öğrenciler de ilk defa geldikleri Muğla'nın doğasını, insanlarını ve yemeklerini çok beğendiklerini kaydettiler.

Kaynak: AA