Tortum'da Birlik Ve Kardeşlik Sofrası

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Tortum’da Kardeşlik Sofrası’nı kurdu. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ömer Düzgün, İlçe Kaymakamı Mustafa Çiftçiler, Tortum Belediye Başkanı Hasan Çakmak, AK Parti Tortum İlçe Başkanı Ömer Hancı ile diğer yetkililerin katıldığı iftar programına vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ömer Düzgün, burada yaptığı konuşmada, “Büyükşehir Belediyemiz tüm ilçelerimizde iftar yemeği düzenliyor. Sizlere Büyükşehir Belediye Başkanımızın sevgi ve selamlarını iletiyorum. Başkanımıza, birlik ve beraberlik içerisinde Kardeşlik Sofrası oluşturduğu için sizler ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Ülkemizdeki barış ve huzur iklimini bozmak isteyen iç ve dış güçlerin eylemlerini, yapmış oldukları oyunları maalesef hep beraber izliyoruz. Ama şuna eminim ki biz hep birlikte olduğumuz sürece, el ele, gönül gönüle kardeşçe olduğumuz sürece bize hangi şekilde hangi oyun oynanırsa oynansın bu oyunlarla yılmadan, bıkmadan mücadele edeceğiz” dedi.

Tortum'da Birlik Ve Kardeşlik Sofrası
“ERZURUM BELEDİYE HİZMETLERİNDE ÇAĞ ATLIYOR”

Başkan Vekili Düzgün, Erzurum’un belediye hizmetlerinde çağ atladığını ifade etti.

Düzgün, sözlerini şöyle sürdürdü: “Devletimiz ve AK Partili Belediyelerimiz, başta ülkemiz olmak üzere şehrimizi ve ilçelerimizi barış, huzur ve sosyalliğin ön planda olduğu bir yaşam merkezi haline getirmeye çalışıyor. Biz Erzurum’da da Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen Bey’in önderliğinde, belediyeciliğin sadece yol, su, altyapı olmadığını, sosyal ve kültürel hizmetlerin de bir belediyecilik görevi olduğuna tanık oluyoruz. İlçe ve Büyükşehir Belediyesi’nin öz verili ve uyumlu bir şekilde çalıştığı zaman yerleşim yerlerine hak edilen hizmetlerin gittiğini çok açık ve net bir şekilde görüyoruz. Bu noktada Tortum Belediye Başkanımız Sayın Hasan Çakmak Bey’e de teşekkür ediyorum.” İlçe Kaymakamı Mustafa Çiftçiler de Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği iftar programından duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi: “Bu güzel Tortum akşamında bizleri sizlerle buluşturan, bu güzel organizasyonun yapılmasına vesile olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen Bey’e teşekkürlerimi sunuyorum. Kardeşlik Sofrası’nda birlik ve beraberlik içerisinde iftarımızı yaptık. Çocuklarımız tiyatro gösterileriyle eğleniyor. Yaptığı sosyal ve kültürel etkinliklerle belediyeciliğin sadece yol, kaldırım, su olmadığını gösteren Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve bu organizasyonda emeği geçenlere tekrar teşekkür ediyorum.” Tortum Belediye Başkanı Hasan Çakmak da, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen’e hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum. Bu mübarek ayda yapılan bu etkinlikle insanların bir araya getirilmesi, kardeşlik kültürünün, samimiyetin ve dayanışmanın artırılması güzel bir şeydir. Allah kendilerinden razı olsun” diye konuştu.

AK Parti İlçe Başkanı Ömer Hancı da, “Büyükşehir Belediye Başkanımız sosyal ve kültürel etkinliklerde Erzurum’a çok önemli bir sinerji kazandırdı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen’e teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyemiz Erzurum’un tüm ilçelerinde Kardeşlik Sofraları kuruyor. Bizleri bu kardeşlik sofrasında buluşturduğu için Cenab-ı Allah’a hamd-ü senalar olsun. Terör saldırılarında şehit olan asker ve polislerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar ve uzun ömürler diliyorum. Cenab-ı Allah birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin, ülkemizdeki güçlü iradeyi başımızdan eksik etmesin” şeklinde konuştu.

Teyo Pehlivan tiplemesiyle tanınan tiyatrocu Cumhur Seval ve Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları, sahneledikleri Meddah, Pişekâr, Kavuklu, Hacivat ve Karagöz gibi Geleneksel Türk Tiyatrosu oyunlarıyla ilçe sakinlerine özellikle de çocuklara unutulmaz bir Ramazan gecesi yaşattı.
Kaynak: İHA