Taşköprü'de Resim Çalıştayı Sona Erdi

Taşköprü Belediyesi’nin, kültür-sanat projeleri kapsamında düzenlediği 1. Uluslararası Resim Çalıştayı sergisi açıldı.

Taşköprü'de Resim Çalıştayı Sona Erdi
17-24 Haziran tarihlerinde gerçekleşen Uluslararası Resim Çalıştayı açılan sergi ile sona erdi. 9 ayrı ülkeden 18 sanatçının katılımıyla gerçekleşen çalıştayda sanatçılar, 1 hafta boyunca ilçenin çeşitli mekanları resmettiler. Uluslararası ressamların yaptıkları eserler ise, Taşköprü Cumhuriyet Meydanı’nda açılan resim sergisi ile Taşköprülülerin beğenisine sunuldu.

Programın açılışında konuşan Küratör Ressam Aynur Açıkgöz, dünyanın dört bir yanında gelen ressamların bir hafta boyunca Taşköprü merkez ve köylerini gezerek resmettiğini belirterek, resim sanatına böyle bir destek veren Belediye Başkanı Hüseyin Arslan’a teşekkür etti.

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan da, bir toplumun gelişiminin sanata ve sanatçıya verdiği önemden anlaşılacağını ifade ederek, ilçelerinde de özellikle genç kuşağın sanata bakışına katkı sağlamak amacıyla böyle bir etkinliği ilk kez düzenlediklerini ve bu etkinliğinin devamının da geleceğini kaydetti.

Taşköprü Halk Eğitim Merkezi Folklor ekibinin sahne aldığı programda katılımcılara Taşköprü Belediyesi tarafından plaket ve katılım belgesi takdim edildi. Ardından ise resim sergisinin açılış kurdelesi kesildi.

Sergiyi Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Kültür ve Turizm Müdür Vekili Fahrettin Şenoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Ceyhun Çorbacı, daire amirleri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda Taşköprülü vatandaş gezdi.

Sergi, ziyaretçiler tarafından büyük beğeni aldı.
Kaynak: İHA