Tarsuslu Öğrenciler Aziz Sancar Bilim Olimpiyatlarında 4. Oldu

Tarsuslu öğrenciler büyük bir başarıya imza atarak, Uluslararası Prof. Dr. Aziz Sancar Bilim Olimpiyatları’nda 4. oldu. 26 ülkeden 785 proje arasından seçilerek finalde 4. olmayı başaran Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (TSO MTAL) öğrencileri, İçel İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca tarafından da ödüllendirildi.

Tarsuslu Öğrenciler Aziz Sancar Bilim Olimpiyatlarında 4. Oldu
Tarsus TSO MTAL öğrencileri, 20-22 Mayıs 2016 tarihleri arasında yapılan Prof. Dr. Aziz Sancar Uluslararası Bilim Olimpiyatları’nın final sergisine Bilişim Teknolojileri öğretmeni Aydın Dönmezoğlu’nun danışmanlığında İbrahim Kaya ve Ramazan Ünsal isimli öğrencilerin yaptıkları “Felçli ve Yatalak Hastalar İçin Bakıcı Uyarı Sistemi” ve Eyüphan Gök ile Mehmet Ali Sarp isimli öğrencilerin hazırladığı “Annem Kulağıyla Görüyor Gönlüyle Hissediyor” olmak üzere 2 projeyle katılmıştı. Final sergisinde jüri ve stant sunumlarındaki başarıları ile olumlu puan alan Eyüphan Gök ve Mehmet Ali Sarp’ın hazırladığı “Annem Kulağıyla Görüyor Gönlüyle Hissediyor” isimli proje, 26 ülke 785 proje arasından seçilerek, öğrenciler 29 Mayıs 2016 tarihinde yapılan ödül törenine davet edildi. Teknoloji, Araştırma ve Enerji Verimliliği olmak üzere 3 dalda yarışan 30 proje, final sergisi sonrası bir haftalık süreçte komisyon tarafından değerlendirmeye tabi tutuldu. Yapılan değerlendirme sonucu, Tarsuslu öğrencilerin “Annem Kulağıyla Görüyor Gönlüyle Hissediyor” projesi Teknoloji dalında 4. olarak mansiyon aldı.

Daha önce de Adana’da yapılan TÜBİTAK Öğrenci Projeleri Bölge Yarışması’na 2 proje ile katılan Tarsus TSO MTAL, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Tamer Tatlıses’in danışmanlığında Yusuf Kaan Atahan ve Atilla Gök isimli öğrencilerin yaptıkları akıllı ev tasarımlarında yer alacak “Akıllı Kilit Projesi” ile Türkiye finallerine katılmış ve Tarsus’u temsil etmişti.

Başarılı öğrenciler, İçel İl Milli Eğitim Müdürü Koca’yı ziyaret ederek, sevinçlerini paylaştılar. Müdür Koca, öğrencileri kutlayarak çeşitli ödüller verdi.
Kaynak: İHA