Rüzgarda Alman-İspanyol İş Birliği

Alman Siemens ile İspanyol Gamesa, rüzgar enerjisi sektöründeki faaliyetlerini 2017'nin ilk çeyreğinde birleştirmek üzere anlaştı.

Alman Siemens ile İspanyol Gamesa'nın rüzgar enerjisi sektöründeki faaliyetlerini gelecek yılın ilk çeyreğinde birleştirmek üzere anlaşma imzaladığı bildirildi.

Siemens'ten yapılan yazılı açıklamada, Siemens'in, bu birleşmeyle şirketin hisseli sermayesinin yüzde 59’una, Gamesa’nın mevcut hissedarlarının da yüzde 41’ine sahip olacağı belirtildi. Gamesa şirketinin hissedarlarının bu birleşme tamamlandığında Siemens’ten hisse başına 3,75 avro nakit ödeme alacakları ifade edildi.

Açıklamada, rüzgar enerjisindeki tüm faaliyetlerini birleştirmek için anlaşma imzalayan Siemens ve Gamesa'nın ortaklık sonucunda rüzgar türbini üretiminde lider konuma yükselecekleri kaydedildi.

Anlaşma çerçevesinde birleşmenin 2017'nin ilk çeyreğinde tamamlanacağı vurgulanarak, birleşme sonucu ortaya çıkan şirketin dünya çapında birikmiş yaklaşık 20 milyar avro değerinde siparişe, 9,3 milyar avro ciroya ve 839 milyon avro kara sahip olmasının beklendiği bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Siemens AG Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Joe Kaeser, 'Bu birleşmenin amacı, sürekli büyüyen ve son derece cazip hale gelen rüzgar enerjisi sektörünü daha da rekabetçi kılmak ve yenilenebilir enerjinin daha uygun maliyetli hale gelmesini sağlamak.' ifadesini kullandı.

Yeni şirketin ana merkezinin İspanya'da olmasının planlandığı, açık deniz (offhsore) rüzgar enerjisi projelerinin Almanya ve Danimarka’dan yönetileceği kaydedildi.

Kaynak: AA