İngiltere'nin AB'den Ayrılma Kararı

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Birleşik Krallık'ın Avrupa Birliği'nden çıkış kararı almasının ardından istikrarın sağlanması için gerekli tüm adımların atılacağını açıkladı.

LONDRA – İngiltere Merkez Bankası (BoE) Birleşik Krallık'ta seçmenlerin Avrupa Birliği (AB) referandumunda birlikten ayrılma kararı vermesinin ardından, parasal ve mali istikrarın sağlanması için gerekli tüm adımların atılacağını açıkladı.

Bankadan yapılan yazılı açıklamada, “İngiltere Merkez Bankası gelişmeleri yakından izlemektedir. Banka kapsamlı acil durum planlamasını yapmış, Hazine Bakanlığı, diğer yerel birimler ve merkez bankaları ile yakın bir şekilde çalışmaktadır. İngiltere Merkez Bankası, parasal ve mali istikrarın sağlanması amacıyla sorumluluklarını yerine getirmek için gerekli olan tüm adımları atacaktır.” ifadeleri kullanıldı.

Birleşik Krallık'ta dün yapılan referandumda seçmenlerin ülkenin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılmasına karar vermesinin ardından İngiliz sterlini son 31 yılın en düşük seviyesini gördü. Şu saatlerde İngiliz sterlini yüzde 7,93 değer kaybı ile ABD doları karşısında 1,3698 seviyesinde işlem görüyor.
Kaynak: AA