Erzincan'da Şehit Aileleri Ve Gazilere İftar

Erzincan Valiliği, şehit aileleri ve gaziler içen iftar verdi.

Erzincan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından şehit aileleri ve gaziler içen iftar yemeği verildi.

Kule Park Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen iftar programı öncesinde Erzincan Valisi Ali Arslantaş ve 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, masaları dolaşarak, şehit aileleri ve gazilerle sohbet etti.

Yemek sırasında bazı şehit yakınlarının göz yaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Vali Arslantaş, burada yaptığı konuşmada, milleti, bayrağı, vatanı ve devleti için canlarını feda eden, bir gül bahçesine girercesine kara toprağa düşen tüm şehitleri rahmetle andıklarını belirtti.

Arslantaş, 'Vatanımızı, istiklalimizi, birlik ve beraberliğimizi canları pahasına savunan, bu kutlu mücadele sırasında yaralanan, sakatlanan tüm gazilerimize milletim adına şükranlarımı ifade ediyorum. Şehitlerimizin ailelerine ve yakınlarına sabır niyaz ediyorum. Şehit ve gazilerimizin bizim için, ülkemiz için yaptıkları fedakarlığın, ödedikleri bedelin büyüklüğünü ifade etmeye kelimeler yetmez. Onlar sahurlarda, iftarlarda kandiller yansın, teravihlerde kubbeler Allah kelamı ile inlesin diye canlarını feda ettiler.' diye konuştu.

İftar programına, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tüm General Selçuk Bayraktaroğlu, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İlyas Çapoğlu, Emniyet Müdürü Doğan İnci, şehit yakınları gaziler ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA