Derik'teki Terör Saldırısı

Bir eve düzenlenen operasyonda PKK'lı teröristlerce açılan ateş sonucu çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Ayna ve Jandarma Uzman Çavuş Erkoç için tören düzenlendi.

Mardin'in Derik ilçesindeki bir eve düzenlenen operasyonda, PKK'lı teröristlerce ateş açılması sonucu çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Mustafa Ayna ve Jandarma Uzman Çavuş Oğuz Emre Erkoç için tören düzenlendi.

Mardin 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığındaki törende, şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları katafalka konuldu, öz geçmişleri okundu ve dua edildi.

Törende şehitlerin aileleri, yakınları ve mesai arkadaşları gözyaşı döktü.

Personel Üsteğmen Kenan Dulkadir, törende yaptığı konuşmada, vatan toprağını kanıyla sulayan şehitlerin Türk milletinin kalbinde ebediyen yaşayacağını söyledi.

Terör örgütü PKK'nın son dönemde ülkenin huzur ve güven ortamını bozmaya ve halk üzerinde korku yaratmaya yönelik yöntem ve hedeflerini değiştirdiğine işaret eden Dulkadir, şu ifadeleri kullandı:

'Birlik ve beraberliğimizi hedef alan bölücü terör örgütüne karşı yürütülen bu mücadelede, kahraman silah arkadaşlarımızı hain bir saldırı sonucu kaybetmiş bulunuyoruz. Yüreğimiz tarifsiz acılarla dolu. Aziz şehitlerimizin başta ailesi ve birlikte görev yaptığı silah arkadaşları olmak üzere, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve tüm halkımıza başsağlığı diliyor ve şehitlerimizin aziz hatırası önünde saygı ile eğiliyoruz.'

Müftü Vekili İsmail Ünal'ın okuduğu duanın ardından, şehitlerin naaşları toprağa verilmek üzere memleketleri Çorum'a gönderildi.

Törene, Vali Mustafa Yaman, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, Derik Kaymakamı Fatih Safitürk, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel ve bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Derik'in Bayır Mahallesi'nde saat 06.20 sularında terör örgütü PKK mensuplarının yakalanması için yapılan adli aramada, teröristlerce güvenlik güçlerine silahlı saldırıda bulunulmuş, çıkan çatışmada Jandarma Astsubay Mustafa Ayna ve Jandarma Uzman Çavuş Oğuz Emre Erkoç şehit olmuştu.
Kaynak: AA