California'daki Yangınlar

Yangınlar hava sıcaklığındaki kısmi düşüşle birlikte büyük ölçüde kontrol altına alındı.

ABD'nin California eyaletinde hafta başından beri San Diego, Duarte ve Azusa şehirlerinde devam eden yangınlar, hava sıcaklığındaki kısmi düşüşle birlikte büyük ölçüde kontrol altına alındı.

San Diego'nun güneydoğusunda Meksika sınırına yakın Potrero bölgesinde yaklaşık 3 bin hektar alanda devam eden yangında, itfaiye görevlilerinin günlerdir verdiği mücadele sonrası yüzde 35 oranında kontrol sağlandı.

Bölgede tahliye emri verilen tüm alanlarda güvenliğin sağlanmasıyla geri dönüşler başladı. 16 binanın tamamen kullanılmaz hale geldiği yangının çıkış nedenine ilişkin soruşturma sürüyor.

Duarte ve Azusa yakınlarındaki Angeles Ulusal Ormanı'nda 2 bin hektar alanda süren yangın da kısmen kontrol altına alındı. Tahliye edilen bin 326 evden 694'ü için kimlik kontrolü altında geri dönüşler başladı.

Amerikan Orman Hizmetleri Sözcüsü Nathan Judy, dağlık alanda yangınların kontrol altına alınması için tepe noktalarda helikopterlere iniş alanları açtıklarını söyledi.

İtfaiye görevlilerini, bu noktalara taşıyarak girilmesi güç alanlara ulaştıklarını anlatan Judy, söndürme çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirtti.

California Orman ve Yangın Koruma Departmanınca yayınlanan son araştırma raporuna göre, yangınlar ve kuraklık nedeniyle 2010'dan bu yana eyalette 66 milyon ağaç zarar gördü. Yangınlar ve kuraklık, ayrıca vahşi yaşam ve ormanlık alanlar için de ciddi tehdit oluşturuyor.
Kaynak: AA