Baib'den Vali Karaloğlu'na Ziyaret

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı ve yönetim kurulu üyeleri Vali Münir Karaloğlu’nu ziyaret etti.

Baib'den Vali Karaloğlu'na Ziyaret
Antalya Valisi Münir Karaloğlu, ‘Hayırlı Olsun’ ziyaretinde bulunan, BAİB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı ve yönetim kurulu üyeleri ile tanışarak brifing aldı. BAİB Başkanı Mustafa Satıcı tarafından sunum yapılan Vali Karaloğlu, Antalya’da önemli bir ihracat gerçekleştiren madencilik konusuna değinerek, “Madenciliği engelleyemeyiz, madencilik bu ülkede olacak. Maalesef madencilerimizin bazıları çalıştıkları yerlerde doğaya, çevreye dikkat etmiyorlar. Özellikle mermer ocakları. Bunları sayısı çok değil. Sektörün bunları kendi içerisinde disipline etmesi lazım. Kötü örnekleri cezalandıralım, iyi yapanların da önünü açalım. Toplumlarda milli gelir seviyesi yükseldikçe çevreye karşı duyarlılık artıyor. Toplumun hassasiyetini görmezden gelme şansımız yok” diye konuştu.

Ziyarette, Antalya, Burdur ve Isparta illerinin sorumluluk bölgesi olarak belirlendiği, 2011 yılı itibariyle bölgesel birlik statüsü kazanan Antalya İhracatçılar Birliği’nin, yaş meyve sebzeden, demir ve demir dışı metallere, tekstilden, toprak sanayi ürünlerine, kimyadan, madencilik ürünlerine kadar toplam 25 sektörden ihracat yapan bütün ihracatçılara hizmet sunduğunu aktaran Başkan Satıcı da, 2014 yılında 1,6 milyar dolar, 2015 yılında 1 milyar 434 milyon dolar ihracat yaptıklarını, 2023 hedeflerinin ise 5 milyar dolar olduğunu anlattı.
Kaynak: İHA