Ağrı'daki Sel

Hamur ve Tutak ilçesinde dün gece etkili olan yağışla oluşan selin izlerinin silinmesi ve yol açtığı zararın tespiti için çalışma başlatıldı Hamur Belediye Başkanı Ergül: 'Devletimiz bu zararları giderecektir. Valilik de bu konuda çalışmalar başlattı. Allah'a şükür devletimiz güçlüdür, hiçbir vatandaşımızın mağdur olmasına izin vermeyecektir' İl AFAD Müdürü Gürcan: 'Dün gece sahura kadar çalıştık. Bizimle birlikte belediye ve DSİ ekipleri de çalıştı. Şu anda da Kızılayımız burada. AFAD'ın yardım tırı yolda geliyor. Çadır, battaniye ve yatak gibi her türlü yardımlar yapılacak. Ön hasar çalışması başlatıldı. Çok ciddi hasar var, evlerimiz ahırlarımız ve araçlar hasar görmüş'

Ağrı'nın Hamur ve Tutak ilçesinde dün gece etkili sağanakla oluşan selin yol açtığı tahribatın giderilmesi ve zararın tespiti için çalışma başlatıldı.

Selin ardından gece saatlerinden itibaren Hamur ilçesine ulaşan Ağrı İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Devlet Su İşleri (DSİ) ekipleri, Hamur Belediyesi, su basan yerlerdeki tahribatın izlerinin temizlenmesi ve hasar tespitinin yapılması için çalışma yürütüyor.

Selin meydana geldiği köylerde incelemelerde bulunan Hamur Belediye Başkanı Cezmi Ergül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün akşam saatlerinde ilçeye bağlı 3 köy ile Tutak ilçesindeki 1 köyde sel ve su baskını oluştuğunu söyledi.

İlçeye bağlı Nallıkonak, Seslidoğan ve Hatunkumu köylerinde ciddi sorun olmadığını, fakat Tutak'a bağlı olmasına karşın Hamur'a daha yakın olan Aksu köyünde çok büyük zarar olduğunu belirten Ergül, şunları kaydetti:

'En büyük tesellimiz can kaybının olmaması. Muhtarın evinin içi tamamen su dolmuş ve eşyaları ve ailesi zarar görmüştür. Yaklaşık 40-50 büyükbaş, 15-20 de küçükbaş hayvan telef olmuştur. Hamur YİBO'da görev yapan ve köye araçlarıyla iftara gelen öğretmenlerin araçları da sel tarafından götürüldü ve ciddi manada zarar verdi. Araçlar kullanılmaz halde. Devletimiz bu zararları giderecektir. Valilik de bu konuda çalışmalar başlattı. Allah'a şükür devletimiz güçlüdür, hiçbir vatandaşımızın mağdur olmasına izin vermeyecektir. Vatandaşlarımızın bütün sıkıntıları, zararları karşılanacaktır.'

Ağrı İl Afet ve Acil Durum Müdürü Erkan Gürcan da iftardan sonra sel ihbarı aldıklarını hemen ekip olarak olay yerine geldiklerini belirtti.

Sel nedeniyle bölgeye ulaşmakta güçlük çektiklerini ve yol açıldıktan sonra köye girebildiklerini anlatan Gürcan, 'Dün gece sahura kadar çalıştık. Bizimle birlikte belediye ve DSİ ekipleri çalıştı. Şu anda da Kızılayımız burada. AFAD'ın yardım tırı yolda geliyor. Çadır, battaniye ve yatak gibi her türlü yardımlar yapılacak. Ön hasar çalışması başlatıldı. Çok ciddi hasar var evlerimiz ahırlarımız ve araçlar hasar görmüş.' diye konuştu.

Aksu Köyü Muhtarı Nesim Özcan ise sel nedeniyle büyük zarar meydana geldiğini belirterek, şunları söyledi:

'Çocuklarımızı ancak kurtarabildik. 25 hayvanımız dışarıda kaldı ve telef oldu. Yani durum çok ciddi. Evlerimiz hasar gördü. Ben evimden bir kaşık bile alamadım benim gibi birçok komşumda öyle. Su aniden evi bastığında çocuklarla pencereden çıktık. Hanımın pencereden çıkarken iki kaburgası kırıldı. Oğlum çocukları kurtarmak için camı kırınca eli kesildi. İkisi de hastanede şu an. Allah'a şükür can kaybımız olmadı. Devletimiz, Allah razı olsun güçlüdür, akşam bize yetişti. Gece pek çalışmamız olmadı ama şu anda hasar tespitleri başlatıldı.'
Kaynak: AA