Zonguldak'taki Trafik Kazası Davası

Kilimli ilçesinde anne ve kızının öldüğü trafik kazasına ilişkin davada mütalaasını sunan savcı, 3 sanıktan 2'si hakkında 15 yıla kadar hapis cezası, diğeri hakkında da beraat talep etti.

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde anne ve kızının devrilen kamyonun altında kalarak hayatını kaybettiği kazaya ilişkin biri tutuklu 3 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Serkan Topal, tutuksuz sanıklar Tugay Sarıgül ve Aydoğan Aktaş ile tarafların yakınları ve avukatlar katıldı.

Cumhuriyet savcısı, mahkemeye sunduğu mütalaada, kamyonun bakımları ve fenni muayenesi yapılmadığı, bu nedenle kullanmaya elverişli olmadığı gerekçesiyle sanık Topal'ın asli kusurlu, Aktaş'ın ise aracın bakım ve onarımını yapmakla görevli olmasına rağmen dikkatsiz ve tedbirsiz davrandığı için tali kusurlu olduğunu öne sürdü.

Tutuksuz sanık Sarıgül'ün de kazanın ardından yardım maksadıyla vinçle kamyonu kaldırmaya çalıştığı, vinç halatının kopmasında kusuru bulunmadığı, anne ve kızının kamyonun devrilmesi sonucu ölme ihtimalinin yüksek olduğu belirtilen mütalaada, Topal ile Aktaş hakkında 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak' suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis, Sarıgül hakkında ise beraat talep edildi.

Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının mütalaaya karşı savunma yapmaları için duruşmayı erteledi.

- Kaza

Serkan Topal'ın kullandığı 67 EH 535 plakalı kamyon, 3 Kasım 2015'te, Çatalağzı beldesinde bidonlarla su doldurmaya giden anne Havva Celep ve kızı Mürvet Gören'in üzerine devrilmiş, yaralı anne ve kızı, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesinde yaşamını yitirmişti.

Sürücü Topal, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı.
Kaynak: AA